Per vakarą Kaune įžūliai apiplėštos trys parduotuvės (papildyta)

Ginkluotas ir kaukėtas plėšikas vos per kelias valandas spėjo aplankyti tris Kauno mieste įsikūrusias parduotuves. Policijos pareigūnai aiškinasi ar visus nusikaltimus įvykdė tas pats asmuo.

Antradienio vakaras Kaune tapo pragarišku išbandymu kelių nedidelių parduotuvių darbuotojams. Vos tik sutemus, apie 17.44 val., į Palemone, Keramzito gatvėje esančią parduotuvę įsiveržė kaukėtas asmuo. Tuo metu dirbusiai 33 metų amžiaus pardavėjai jis pagrasino daiktu, panašiu į pistoletą. Įsibrovėlis iš kasos aparato susižėrė 1610 litų ir nedelsiant išsinešdino.

Praėjus vos trims valandoms analogiškas nusikaltimas įvykdytas Rokų gyvenvietės pašonėje, J.Borutos gatvėje esančioje parduotuvėje. Čia į 31 metų darbuotoją taip pat buvo nukreiptas pistoletas. Plėšiko grobis šįkart buvęs gerokai menkesnis - tik 270 litų. Nepaisant to, ištuštinęs kasos aparatą, nekviestas svečias irgi sėkmingai pasišalino.

Trečiuoju antradienio vakaro taikiniu veidą po kauke slėpusiam nusikaltėliui tapo Žaliakalnyje, Žemaičių gatvėje įsikūrusi individualiai įmonei priklausanti maisto prekių parduotuvė. Pastarasis plėšimas įvykdytas apie 21.45 val. Ten dirbusi 26 metų pardavėja nepajėgė pasipriešinti vėlgi pistoletą į ją nutaikiusiam kaukėtam vyrui. Iš stalo stalčiaus ilgapirštis pagrobė piniginę su ten buvusiais 1300 litų.

Pastarosios parduotuvės šeimininkai, telefonu kalbėdami su "Kauno dienos" žurnalistu, užsiminė ketinantys imtis papildomų apsaugos priemonių, kad nepageidaujami "svečiai" daugiau į jų parduotuvę nebesugrįžtų: "Pardavėja patyrė didelį išgąstį. Nesinorėtų, kad dar kada nors jai tektų tai išgyventi, o ir mums tai yra nemenki nuostoliai. Darysime viską, kad tai nepasikartotų."

Pirmieji du nusikaltimai įvykdyti Panemunės policijos komisariato (PK) prižiūrimoje teritorijoje, o trečiasis - Centro PK valdose. Būtent šių įstaigų pareigūnai dėl plėšimų pradėjo ikiteisminius tyrimus. Apie sulaikytus įtariamuosius kol kas nepranešama.

Kriminalistai puse lūpų prasitarė turintys gan rimtų įtarimų, kad visus tris nusikaltimus galėjo įvykdyti vienas ir tas pats asmuo. Juolab kad tarp pirmųjų dviejų plėšimų praėjo trys valandos, o tarp antrojo ir trečiojo - dar maždaug valanda laiko. Per tiek laiko nusikaltėlis galėjo nesunkiai nukakti iš Palemono iki Rokų, o iš čia - į Žaliakalnį. Be to, visų trijų nusikaltimų braižas kone identiškas.

„Įtarimus, kad visus nusikaltimus įvykdė vienas asmuo, sustiprina ir nukentėjusiųjų parodymai. Visais atvejais plėšikas buvo apibūdintas gan panašiai - vyras, užsimaukšlinęs ant galvos sportinę kepuraitę be snapelio ir apsimuturiavęs veidą šaliku, - sakė Panemunės policijos komisariato viršininkas Egidijus Kuckailis. - Visi nusikaltimai įvykdyti skirtingose vietose, toli vienas nuo kito. Tad akivaizdu, kad tas pats asmuo negalėjo būti vietinis gyventojas, o veikiau atvykėlis iš kitur.“

Koks gali būti įtariamojo amžius, pareigūnai neatskleidė. Juolab kad iš po uždangos parduotuvių darbuotojos nelabai įžiūrėjo įsibrovėlio veido bruožų.

Pareigūnai prašo atsiliepti gyventojus, antradienį vakare mačiusius kažką įtartina. Beveik neabejojama, kad savo veiksmus kruopščiai apgalvojęs nusikaltėlis naudojosi automobiliu. Teisėsaugininkai neatmeta, kad tai galėjo būti ir taksi.


Šiame straipsnyje: plėšikaiplėšimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių