Vakar gaisre žuvo vienas žmogus

Per praėjusią parą šalyje kilo 49 gaisrai. Jų metu vienas žmogus žuvo, vienas buvo traumuotas, o dar keturis gyventojus ugniagesiams pavyko išgelbėti.

Priešgaisrinės apsaugos departamentas pranešė, kad pirmadienį apie 13 val. 40 min. Švenčionių rajone, Lakajos kaime, užsiliepsnojo individualus gyvenamasis namas.

Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas skendėjo liepsnose, jo stogas jau buvo įgriuvęs. Per gaisrą sudegė namo stogas, perdengimas, dvi verandos, medinės pertvaros, namų apyvokos daiktai, stipriai apdegė sienos. Taip pat sudegė šalia namo stovėjęs automobilis „Renault Laguna". Gesinant gaisrą, kambaryje ant grindų buvo rastas gaisre žuvusio vyro kūnas. Nelaimės aplinkybės tiriamos.

Apie 16 val. Lazdijų rajone, Šeštokų miestelyje, užsidegė ir nepataisomai sudegė automobilis „Ford Mondeo", kurį vairavo mašinos savininko sūnus. Jis ir ištraukė iš liepsnojančios mašinos savo tėvą, kuris apdegė rankos pirštus ir buvo perduotas medikų globai. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Vakar apie 10 val. gaisras kilo Panevėžyje, Stoties gatvėje, 4 butų gyvenamajame name. Gaisro metu namo bendro naudojimo koridoriuje apdegė čiužinys, išdegė dalis grindų, aprūko patalpos. Ugniagesiai iš mansardoje įrengto buto spėjo išvesti į lauką 35-erių ir 55-erių metų vyrus, kurie po medikų apžiūros buvo išleisti į namus. Gaisras įsiplieskė dėl neatsargaus rūkymo.

Apie 14 val. 15 min. Klaipėdoje, Debreceno gatvės daugiabučio namo įstiklintame balkone, užsiliepsnojo seni namų apyvokos daiktai. Per gaisrą aprūko balkono sienos ir lubos, nuo karščio išdužo balkono ir kambario langų stiklai, aprūko butas, iš kurio ugniagesiai spėjo išvesti 80-mečius jo šeimininkus, kuriems medikai vietoje suteikė pirmąją pagalbą. Į ligoninę vykti jie atsisakė.

Praėjusią naktį apie 3 val. gaisras kilo Kupiškyje, Gedimino gatvėje, „Lavistos Agrogrupės" pramonės perdirbimo įmonėje. Gaisro metu sudegė metalinis angaras, viduje buvę įrenginiai ir žaliavinio cukraus gamyboje naudojamos medžiagos. Gaisro priežastis ir nuostoliai tikslinami.

Apie 11 val. 50 min. Kauno rajone, Neveronių kaime, užsiliepsnojo dviem savininkams priklausantis gyvenamasis namas. Per gaisrą išdegė apie 160 kv. m palėpės ir laiptinė, nuardyta dalis pastato stogo, vandeniu buvo sulieti abu butai. Įvykis tiriamas.

Apie 20 val. 50 min. gaisras kilo Ignalinos rajone, Dūkšto miestelio geležinkelio stoties pagalbinėse patalpose. Atskubėjus ugniagesiams, pastatas buvo stipriai uždūmintas. Gaisro metu išdegė dalis perdangos, sudegė vienos patalpos pertvara, apdegė sienos, aprūko dviejų patalpų sienos. Ir šio gaisro aplinkybės dar aiškinamos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių