Vairuotojas iš pasieniečių bandė atimti savo dokumentus

Kyšį davęs vyras po pasieniečių įspėjimo apie baudžiamąją atsakomybę bandė iš VSAT pareigūno rankų išplėšti savo dokumentus, o sulaikomas pasipriešino.

Ketvirtadienį vakare VSAT Šiaulių rinktinės Pasvalio užkardos pasieniečiai prie sienos su Latvija, buvusio Saločių kontrolės punkto Pasvalio rajone prieigose, patikrinimui sustabdė iš Lietuvos važiuojantį automobilį „Audi A4 Avant“. Jį vairavo Kaliningrade gyvenantis 53-ejų Lietuvos pilietis.

Patikrinimo metu pasieniečiai išsiaiškino, kad automobilio tranzitiniai rusiški numeriai yra negaliojantys.

VSAT pareigūnas paprašė vairuotojo išlipti iš automobilio ir prieiti prie pasieniečių tarnybinės mašinos. Į ją įsėdęs pasienietis pradėjo pildyti pažeidimo dokumentus.

Priėjęs prie pasieniečių automobilio vyras per atvirą langą įdėjo 50 eurų banknotą aiškindamas, kad už tai jam turėtų būti leista išvykti į Latviją. VSAT pareigūnas vairuotoją įspėjo, kad už kyšio davimą yra numatyta baudžiamoji atsakomybė. Tuomet vyriškis persisvėrė per pasieniečių automobilio langą ir bandė pagriebti savo pasą, automobilio dokumentus ir kupiūrą.

VSAT pareigūnų sulaikomas jis pasipriešino, todėl sulaikant vairuotoją pasieniečiams teko panaudoti fizinę jėgą. VSAT Šiaulių rinktinėje dėl papirkimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.


Policijos pareigūnai vairuotoją baus ir už Kelių eismo taisyklių pažeidimą. Po aklausos pasieniečiai vairuotoją paleido įteikę šaukimą atvykti pakartotinei apklausai. Sulaikytas „Audi A4 Avant“ saugomas VSAT Šiaulių rinktinėje.


Šiame straipsnyje: kyšis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių