Vairuotojai dar nepasiruošę žiemai

Savaitgalį Lietuvoje policija už kelių eismo taisyklių pažeidimus nubaudė daugiau nei 3 tūkstančius eismo dalyvių. 

Lapkričio 21-23 d.) olicija šalies keliuose vykdė prevencinę akciją. Ypatingas dėmesys buvo skirtas pėsčiųjų, dviratininkų, vadeliotojų drausminimui. Buvo tikrinamas vairuotojų blaivumas, apsvaigimas nuo narkotikų, ar vairuotojai tinkamai paruošę savo automobilius žiemos sezonui.

Per tris dienas iš viso buvo išaiškinta 3 119 Kelių eismo taisyklių (toliau - KET) pažeidimų. Užfiksuoti 540 pėsčiųjų, 118 dviratininkų ir 4 vadeliotojų padaryti KET pažeidimai. Pastarųjų eismo dalyvių padaryti KET pažeidimai nustatyti Akmenės ir Varėnos rajonuose, ir Marijampolės apskrityje (Marijampolės ir Kazlų Rūdos savivaldybėse).

Pėsčiųjų pažeidimų daugiausia išaiškinta Vilniaus apskrityje - 189, Kauno - 98, Šiaulių - 57, Panevėžio ir Alytaus apskrityse - atitinkamai 36 ir 35 šių eismo dalyvių pažeidimų, Utenos apskrityje - 31. 

Dviratininkų KET pažeidimų daugiausia nustatyta Panevėžio apskrityje - 37, Marijampolės - 19, Šiaulių - 17 ir Klaipėdos apskrityje - 14.

Išaiškinta ir 210 neblaivių transporto priemonių vairuotojų: 111 iš jų nustatytas lengvas girtumo laipsnis ir 99 vidutinis arba sunkus neblaivumo laipsnis. Asmenų, apsvaigusių nuo narkotikų ar kitų psichiką veikiančių medžiagų, vairuojančių transporto priemones šį kartą nenustatyta.

Policijos pareigūnai nustatė 452 transporto priemonių techninių reikalavimų pažeidimus, t. y. netvarkingos automobilių padangos, netinkamos ar netinkamai naudojamos automobilių žibintų šviesos. Tokių vairuotojų padarytų pažeidimų daugiausia išaiškinta Kauno - 91, Šiaulių - 57 ir Panevėžio - 56 apskrityse.


Šiame straipsnyje: eismo taisyklėpolicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių