Vairavimą apsvaigus ketinama pripažinti atskiru nusikaltimu

Didžiosios Britanijos valdžia ketina artimiausiu metu pristatyti planus vairavimą apsvaigus nuo narkotikų Anglijoje ir Velse pripažinti atskiru nusikaltimu, už kurį grėstų bauda ir laisvės atėmimo bausmė. Apie tokius planus sakydama kalbą turėtų paskelbti karalienė Elžbieta II, informuoja BBC naujienų tarnyba.

Policija turės įrodyti, kad vairuotojas vartojo narkotikų, kurių kiekis kraujyje viršija tam tikras nustatytas ribas, o tai įrodžius, vairuotojui grėstų kalėjimas iki šešių mėnesių. Policijos pareigūnai turės rankinius prietaisus, kuriais tiesiog keliuose galės tirti vairuotojų seiles. Įstatymo pažeidėjams grėstų ne tik laisvės atėmimo bausmė, bet ir bauda iki 5 tūkst. svarų sterlingų bei vairuotojo pažymėjimo praradimas mažiausiai dvylikai mėnesių.

Už saugumą keliuose atsakingas ministras Maikas Peningas (Mike Penning) BBC laidai „Breakfast“ sakė, jog toks įstatymas suteiks policininkams galių „pašalinti šią bėdą“. Ministro teigimu, iki šiol spręsti šią problemą buvo labai sunku, nes būdavo sudėtingas pats narkotikų vartojimo nustatymo procesas. Ministras pabrėžė, kad tokia tvarka jau galioja Vokietijje, Ispanijoje ir Australijoje.

„Mes sakome, kad nuo narkotikų apsvaigę vairuotojai kelia daug problemų šioje šalyje, ir žmonės nuolat žūsta arba būna smarkiai sužalojami. Tiksliai nežinome, kiek tokių žmonių yra, nes negalime to tiksliai nustatyti. Todėl siekiame, kad atsirastų technologija, policininkai įgautų galių ir galėtų spręsti šią problemą“, – sakė M. Peningas, pridūręs, kad policija šiuo metu išbando penkis seilių tyrimo prietaisus. Galutinis sprendimas laukiamas iki šių metų pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pulpa

pulpa portretas
Liux, reikia ir lietuvoj sita taikyti - isgeres vairuotojas iskarto pasodinamas kaip minimum menesiui. Va tada ir atsirastu kazkokia baime ikliuti, nes dabar kas neturi pinigu nebujo, nes jiems dzin, vistiek baudu nemoka, kas ju turi daug, tiems dzin, nes tie 3 ar 4 tukstanciai apgailetina bauda, o kas gyvena vidutiniskai tai tie paprastai nevazineja apsvaige... o jei va koki milijonieriu pasodintumem pusmeciui va tada jau butu kita kalba...

ss

ss portretas
uostysim klijus ir nieko nenustatys

nu jo

nu jo portretas
aisku kad reiktu ir lt toki istatyma kad primtu o dabar atima teises ir bauda jei pradetu reales bausmes dalinti kaip saldainius tada tikrai baimes atsirastu sesti uz vairo isgerus
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių