Vaikus narkotikais svaiginusiam įtariamam pedofilui gresia teismas

Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad 25-erių vilnietis, kurį teisėsauga įtaria pedofilija, yra pakaltinamas ir gali stoti prieš teismą.

Iš pradžių šis vyras Vilniaus apygardos teismo žinion buvo perduotas dėl priverčiamųjų medicinos priemonių skyrimo, kadangi sulaikius įtariamąjį ir medikams jį ištyrus paaiškėjo, jog jis serga psichikos liga ir negali atsakyti už savo veiksmus. Po šios ekspertizės vyriškis buvo gydytas psichiatrijos ligoninėje.

Pirmadienį teismo posėdyje paaiškėjo, kad įtariamasis pasveiko ir gali stoti prieš teismą. Po šių ekspertų išvadų teismas greičiausiai perduos bylą prokurorui kaltinamajam aktui surašyti. Vilniečiui bus pateikti įtarimai dėl mažamečių seksualinio prievartavimo, tvirkinimo ir psichotropinių medžiagų platinimo vaikams.

Įtariama, kad seksualinę prievartą patyrė trys septynerių metų berniukai, dar keturi vaikai buvo tvirkinti. Manoma, kad nusikaltimai prieš vaikus buvo įvykdyti nuo 2009-ųjų gruodžio. Berniukus pedofilas viliodavo siūlydamas jiems pažaisti kompiuteriu, o įsiviliojęs į savo namus girdydavo alkoholiu ar apsvaigindavo amfetaminu.

''Jis suluošino mūsų vaikus visam gyvenimui, jam turi būti skirta pati griežčiausia bausmė", - Vilniaus apygardos teisme po posėdžio kalbėjo nukentėjusių berniukų artimieji.

Pedofilas buvo demaskuotas, kai 2010-ųjų sausį dingus ir į namus negrįžus vienam berniukui, buvo paskelbta jo paieška. Suradus vaiką tėvams pasirodė įtartina jo būsena. Ištyrusį, paaiškėjo, kad jis apsvaigęs nuo psichotropinių medžiagų .

Sulaikytas įtariamasis sunkiais nusikaltimais vėliau parašė skundą Seimo kontrolieriui, kuriame apskundė policijos, Kalėjimų departamento bei laisvės atėmimo vietų medikus. Sulaikytasis skundėsi, kad prieš jį buvo naudotas fizinis ir psichologinis smurtas, o kratos gyvenamosiose vietose, jo manymu, buvo neteisėtos.


Šiame straipsnyje: pedofilijasmurtas prieš vaikus

NAUJAUSI KOMENTARAI

ee

ee portretas
Bet šis žmogus turbūt nėra nei prokuroras, nei teisėjas, nei valdininkas, tiesa? Kodėl teisėjų pedofilų nesugaunat? Arba prokurorų? Arba VSD`ėšnikų? Kaip sakų nemarus herojus: juos vienija pinigai ir pedofilija... ;)

rokas

rokas portretas
toki antzmogi is karto nudeciau sutikes gatveje,ir idomu kokia bausme sis iskrypelis gaus 8 metus ,o po to isejas vel ta pati darys.;nudeti vietoje parazita

toks

toks portretas
nusikaltėlis net normalaus teismo nenusipelnė. jį reikia vietoje nuteisti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių