Vaikų darželyje Šakių rajone išgrobstyta apie 280 tūkst. litų

Buvusi Šakių rajono Gelgaudiškio miestelio vaikų darželio ''Eglutė" vadovė su šeimos nariais ir darbuotojais įtariami sukčiavimu įgiję 280 tūkst. litų.

Prokuratūra, gindami viešąjį interesą, šią sumą bandys išreikalauti iš kaltųjų asmenų. Vieną ieškinį yra pateikusi ir ''Sodra".

Vaikų darželyje vykdytus sukčiavimus tyrė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Kauno apygardos valdyba su Marijampolės rajono apylinkės prokuratūra.

Pasak FNTT pranešimo, direktorė Audronė Stanaitienė įtariama piktnaudžiavimu tarnyba, o buhalterėmis dirbusios A.B. ir O.R. pavaduojant bei trys artimi darželio vadovės giminaičiai, fiktyviai dirbę įstaigoje, įtariami sukčiavimu, dokumentų klastojimu ir apgaulingu apskaitos tvarkymu.

Nustatyta, kad 2005-2009 metai vaikų darželio vadovė savo artimus giminaičius - 26-erių dukrą G.K, marčią L.S. ir 49-erių R.S. - įdarbino naktiniais sargais.

FNTT tyrėjai išaiškino, kad realiai vaikų darželio direktorės giminaičiai jame nedirbo, bet klastojant įstaigos dokumentus ir apgaulingai tvarkant buhalterinę apskaitą darželio buhalterė 33-ejų A.B., kurią vėliau pavadavo 58-erių O.R., per mėnesį jiems išmokėdavo vidutiniškai per 3 tūkst. litų siekiančius atlyginimus.

FNTT tyrėjai išaiškino, kad Gelgaudiškio vaikų darželio buhalterinės apskaitos dokumentuose užfiksuota, jog kai kurie įstaigos darbuotojai buvo įdarbinti kasininkais ar buhalteriais. Išaiškinta, kad apie apgaules nieko neįtariantiems darbuotojams pagal dokumentus mokėti gerokai didesni atlyginimai, tačiau realiai šie darbuotojai atlygį gaudavo tik už vieną darbą, kuris vidutiniškai siekdavo 600-800 litų per mėnesį.

Be to, atskleista, kad per ketverius metus vaikų darželio direktorė du kartus padidino sau mokamą atlyginimą, o buhaltere dirbusiai 33-ejų A.B. mokėtas 3,5 karto didesnis atlyginimas, nei buvo rekomendavusi įstaigą finansuojanti Šakių rajono savivaldybė.

Paskaičiuota, kad per ketverius metus, klastojant dokumentus ir apgaulingai tvarkant apskaitą, apgaule įgyta daugiau nei 200 tūkst. litų Šakių rajono savivaldybės biudžeto lėšų, o beveik 80 tūkst. litų - fiktyviai sargėmis dirbusioms G.K., L.S. ir buhalterei A.B. mokant motinystės bei motinystės pašalpas.

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui. Įtariamiesiems už įvykdytas nusikalstamas veikas gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Pradėjus lįsti pažeidimams į viešumą, pernai sausį Šakių rajono taryba, kuri yra darželio steigėja, nusprendė nutraukti darbo sutartį su A.Stanaitiene.


Šiame straipsnyje: FNTTkorupcijalėšų grobstymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

be teismo

be teismo portretas
tas bobas ir jų gimines reikia kišti į cypę. Vogti nuo vaikų - tai paskutinė amoralumo pakopa.

va taip

va taip portretas
nieko nuostabaus...beveik kiekvienoje valdiskoje istaigoje tas pats.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių