Vagystė S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome

Ilgapirščių apsilankymas S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo administraciniame pastate pastebėtas pačioje darbo dienos pabaigoje. Žala – 8 tūkst.litų. 

Apie vagystę pareigūnams pranešė Kauno aeroklubo vadovas Algimantas Žentelis. Jis pareigūnams nurodė, kad pirmadienį apie 17 val. pasigedo portfelio su įvairiais dokumentais ir lagamino. 

A.Žentelis neabejoja, kad vagišiai pasidarbavo sekmadienį. S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome tą dieną vyko net keli renginiai – šunų varžybos ir aviatorių konferencija. Kauno aeroklubo vadovas turėjo daug organizacinių rūpesčių. 

A.Žentelis kaltina ir save, nes, greičiausiai, pamiršo užrakinti kabineto duris. Vagišių apsilankymą pastebėjo tik kitą dieną kai prireikė portfelio. Neradęs jo ten kur paliko – kabinete po stalu – A.Žentelis ėmė dairytis kitų daiktų. 

Tuomet ir paaiškėjo, kad pavogta ir jo asmeninė striukė, senas, bet vis dar geras fotoaparatas, aeroklubui priklausi filmavimo kamera, lagaminas, kuriame buvo įvairių aeroklubo dokumentų kopijos, vokas su asmeniniais pinigais, keli alkoholinių gėrimų buteliai. 

„Pagal brydes aiškiai matėsi, kad vagys nubėgo link Julijanavos. Varnalėšų lapuose radome pamesta vieną iš pavogtų butelių“, - paieškų rezultatais dalinosi A.Žentelis. 

Aeroklubo vadovas džiaugėsi, kad svarbūs dokumentai nepavogti. „Vagys pasinaudojo tuo, kad sekmadienį aerodrome buvo daug žmonių“, - neabejojo A.Žentelis. 


Šiame straipsnyje: vagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių