Vagysčių iš parduotuvių rekordus gerina merginos

Už vagiliavimą iš parduotuvių Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas šešioliktą kartą nuteisė 22 metų merginą ir dvidešimt penktą kartą 28 metų moterį.

Joms skirta po 30 parų arešto.

Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo duomenimis, trečiadienį 1987 metais gimusiai I.K. paskelbtas šešioliktasis teismo nuosprendis dėl kėsinimosi pavogti nedidelės vertės svetimą turtą iš parduotuvių. Dėl tos paties nusikaltimo dvidešimt penktą kartą nuteista ir 1982 metais gimusi B.M.

I.K. nuteista už tai, kad praėjusią savaitę Vilniaus prekybos centre "Europa" esančioje parduotuvėje "Sarma" paėmė ir po drabužiais paslėpė kosmetikos, kurios vertė buvo 356,30 litų. Merginą sulaikė apsaugos darbuotojas.

Visi ankstesni I.K. teistumai buvo už nedidelės vertės svetimo turto vagystes. Pirmą sykį I.K. nuteista 2006 metų vasarą.

Tuo metu ketvirtadienį B.M. nuteista už tai, kad antradienį Vilniaus prekybos centre "Akropolis" esančioje parduotuvėje "Bershka" pasikėsino pavogti trejus marškinėlius už 231,70 litų.

B.M. savo kaltę pripažino, ji paaiškino, kad vartoja narkotikus, o pavogtas prekes parduoda. Iš ankstesnių 24 teistumų moteris 23 sykius teista už vagystes. Pirmą kartą B.M. nuteista 1997 metais.

Už nedidelės vertės (nuo 130 iki 390 litų) svetimo turto pagrobimą Baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą iki 45 parų.


Šiame straipsnyje: vagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių