Vagys pasinaudojo vairuotojo rūpesčiais

Kaune, Sukilėlių prospekte, buvo apvogtas vairuotojas. Tuo metu vyras keitė automobilio dešinės pusės ratą. 

Apie 15 valandą Sukilėlių prospekte prie 84 namo prakiuro automobilio „Ford Courier“ padanga. Vairuotojui nieko kita neliko tik pasikeisti dešinės pusės galinį ratą. 

Padaręs šį, visiems vairuotojams gerai žinomą darbą, vyras sėdo į mašiną ir rengėsi važiuoti toliau. Tačiau jo laukė nemaloni staigmena. Vairuotojas pasigedo automobilio salone paliktos rankinės. 

Pareigūnams nukentėjusysis paaiškino nė nepastebėjęs kada ir kaip prie mašinos prisiartino vagys. Rankinėje buvo asmens ir automobilio dokumentai, pinigai, kiti daiktai. Nuostolius vairuotojas įvertino 590 litų. 

Kauno vyriausiojo policijos komisariato atstovė Ramunė Tarandė sakė, kad pastaruoju metu tokių vagysčių buvo sumažėję. 

Prieš maždaug 2-3 metus vagystes iš automobilių, kai šeimininkai sukiojasi visai arti, policija fiksavo vos ne kasdien. 

Pasak R.Tarandės, netgi pasitaikydavo, kad vagys aukas nusižiūrėdavo iš anksto ir pasistengdavo, kad jų automobilių padangos prakiurtų. 

Populiarios buvo žaibiškos vagystės iš automobilių tiesiog gatvėje prie šviesoforų. Kol vairuotojai laukdavo žalio šviesoforo signalo, vagišiai pasinaudodavo tuo, kad durelės neužrakintos. 

Rankines vairuotojai dažniausiai pasideda ant priekinės keleivio sėdynės. Ilgapirščiams užtekdavo laiko kol dega raudona šviesa. Už rankinės ir į kojas. 

Policijos atstovė sakė, kad pastaruoju metu tokios vagystės pasitaiko retai.


Šiame straipsnyje: vagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių