Vagys per metus apšvarino 12 bankomatų

Policijos turimais duomenimis, nuo praėjusių metų lapkričio 20 dienos, kai buvo užfiksuotas pirmasis bandymas pavogti bankomatą arba apvogti kilnojamąsias bankų patalpas, iki šios dienos tokių įvykių yra užregistruota 26. Iš jų - 12 atvejų, kai nusikaltėliai savo tikslą pasiekė - bankomatai buvo pavogti arba išlaužti kilnojamose bankų patalpose esantys seifai.

Policija savo kompetencijos ribose tiria šiuos nusikaltimus, daugelyje tyrimų yra teigiamų poslinkių, nustatytas įtariamųjų ratas, tačiau tam, kad tyrimus vainikuotų sėkmė, nuo platesnių komentarų šiuo metu policijos pareigūnai susilaiko.

Policijos departamento ir Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai ne kartą buvo susitikę su Lietuvos bankų asociacijos, atskirų bankų atstovais, su kuriais diskutuota apie apie bankų filialų (skyrių) ir bankomatų bei patalpų, kuriose įrengti bankomatai, saugumą.

Kadangi bankomatų vagystės paplitusios ne tik Lietuvoje, kitose šalyse  bankai savo ruožtu yra ėmęsi įvairių saugumo priemonių. Policijos pareigūnai rekomendavo bankų atstovams pasinaudoti jų kolegų iš užsienio patirtimi ir bankomatuose, pavyzdžiui, kaip vieną iš patikimų saugos priemonių, įtaisyti dažų kapsules, kurios, įsijungus signalizacijai, sprogsta ir sugadina pinigus, vagių grobį padarydamos bevertį. Taip pat bankininkams buvo ne kartą rekomenduota sustiprinti atokesnėse vietose esančio bankų turto apsaugą.

Policija taip pat prašo visuomenės nelikti abejingiems. Apie vagišių daromus darbus nedelsiant reikia pranešti artimiausiai policijos įstaigai.


Šiame straipsnyje: bankomataivagystės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių