Uždarytas pogrindinis mėsos gaminių fabrikėlis

Ant purvinų grindų ir lentynų sukrauta skerdiena, apsilupusios sienos, visur purvas – tokį vaizdą išvydo policijos pareigūnai įžengę į Alytuje įskūrusį nelegalų mėsos fabriką.

Kaip pranešė Policijos departamentas, 38 metų Alytaus gyventojos įkurtame nelegaliame mėsos pareigūnai aptiko virš 2500 kilogramų paruoštos perdirbimui skerdienos ir daugiau kaip  2500 kilogramų pagamintos produkcijos: rūkytų ir vytintų dešrų, dešrelių, lašinių, vyniotinių ir kitos produkcijos.

Kratos metu ceche pareigūnai aptiko pramoniniam mėsos perdirbimui skirtą įrangą, šaldytuvus bei kitas pagalbines priemones. Nustatyta, kad iš šio fabrikėlio mėsos gaminiai buvo vežami į Vilniaus, Kauno, Alytaus ir Marijampolės apskričių turgavietes. Visa produkcija buvo platinama nevykdant jokios apskaitos.

Patikrinus Alytaus ir Druskininkų turgavietės pareigūnai rado ir produkcijos iš šio pogrindinio fabrikėlio. Iš viso iš apyvartos buvo išimta virš 120 kilogramų nesaugios mėsos gaminių. Paskaičiuota, kad pardavusi turgavietėje ir fabrikėlyje rastą produkciją alytiškė ir jai talkinantys asmenys butų gavę daugiau nei 50 tūkst. litų neteisėtų pajamų.

Kad egzistuoja toks fabrikėlis policijai buvo pranešę žmonės. Surinkę daugiau duomenų buvo surengta operacija, kurioje Kriminalinės policijos biuro pareigūnams talkino Valstybinės maisto ir veterinarijos audito tarnybos specialistai.

Po atliktų kratų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto vertimosi komercine veikla. Pogrindinės mėsos gamybos cecho organizatoriams gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių