Už žiaurų žmonos nužudymą vyras kalės 14 metų

Panevėžio apygardos teismas kalėti 14 metų ketvirtadienį nuteisė vyrą, žiauriai nužudžiusį savo žmoną.

52 metų Skapiškio gyventojui H.Č. prokuroras prašė skirti trejais metais griežtesnę nei skyrė teismas.

Bylos duomenimis, pernai liepos 2 dieną pas Kupiškio rajono Skapiškio seniūnijos Misiukiškio kaimo gyventoją į svečius užsuko sutuoktinis. Jis tuo metu gyveno pas savo motiną.

Pasak Panevėžio apygardos prokuratūros, vyras, išgėręs atsineštą alų, supyko, pradėjo priekaištauti žmonai, aiškintis santykius, ją mušė ir spardė.

Nustatyta, kad agresyviai nusiteikęs vyras rankomis ir kojomis sudavė ne mažiau kaip 12 smūgių į galvos ir veido sritį, ne mažiau kaip 35 smūgius į kitas kūno vietas.

Smurtautojas, palikęs per konfliktą ilgai muštą ir daugybę sužalojimų patyrusią moterį vieną, išėjo.

„Šioje byloje smurto artimoje aplinkoje auka tapo agresyvaus ir linkusio smurtauti vyro sumušta žmona - ją labai sunkiai sužalojęs sutuoktinis buvo kaltinamas itin žiauriai nužudęs artimą šeimos narį. Baudžiamąją atsakomybę sunkinanti aplinkybė - apsvaigimas nuo alkoholio, šiuo atveju, kaip ir panašiais kitais, turėjusio įtakos agresyvaus smurto išprovokavimui ir nusikaltimo padarymui“, - teigė valstybės kaltintojas Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras Aurelijus Navickas.

Už žmonos ar kito artimo šeimos nario nužudymą įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę nuo 8 iki 20 metų arba net iki gyvos galvos.


Šiame straipsnyje: nužudymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

RM

RM portretas
Bet tai dėl ko nužudė, norėčiau romano.

na

na portretas
kam toks atmata reikalingas,iki gyvos galvos ji
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių