Už prekybą pavojingais kiniškais žaislais – 5 tūkst. litų bauda

Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs administracinę bylą pagal bendrovės „Viskas už vieną eurą“ skundą Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai (VVTAT) dėl finansinės nuobaudos panaikinimo, nusprendė atmesti skundą kaip nepagrįstą.

Uždaroji akcinė bendrovė „Viskas už vieną eurą“ prašė teismo panaikinti 2012 metų rugpjūčio 2 dieną Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos nutarimu skirtą 5 tūkst. litų baudą arba bent sumažinti ją iki minimalios baudos – 500 litų. Bauda bendrovei buvo skirta už Produktų saugos įstatymo nuostatų nesilaikymą – 14 rūšių pavojingų žaislų pateikimą į rinką. Bendrovė iš gamintojo Kinijoje įsigijo pavojingų žaislų, kurie buvo realizuojami jos prekybiniuose padaliniuose.

Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjų kolegija, išnagrinėjusi administracinę bylą, priėjo išvadą, kad VVTAT nutarimas yra teisėtas ir pagrįstas, todėl nėra pagrindo jo naikinti ar keisti jo dalį dėl paskirtos baudos dydžio. Nubausdama bendrovę „Viskas už vieną eurą“, VVTAT pagrįstai taikė sunkinančias aplinkybes ir paskyrė maksimalią baudą, nes bendrovė išvadų nedaro, toliau platina pavojingus gaminius. Anot teismo, toks baudos dydis yra proporcingas padarytam pažeidimui bei atitinka nuobaudos tikslus.

Teismas akcentuoja ir tai, kad bendrovės pateikti į rinką žaislai kelia pavojų vaikų sveikatai – dauguma žaislų yra prilyginti kaip keliantys didelę ir vidutinę riziką dėl susižeidimo pavojaus. Žaislai yra pavojingi vaikams, nes jų mechaninės ir fizikinės savybės neatitinka saugos reikalavimų žaislams, kurie skirti jaunesniems kaip 36 mėnesių vaikams.

Šis teismo sprendimas per 14 dienų nuo jo paskelbimo dienos apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, pranešė Vilniaus apygardos administracinis teismas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

premjeras

premjeras portretas
letai nuodijami ir zudomi musu vaikai! uzsienyje sveikatos ministras atsistatydintu,prekybos centruose butu daromi patikrinimai ir t.t. prascioku salyje dar galima apskust nuosprendi! iki gyvos galvos vaiku zmogzudzius pasodint! kur vaiku apsauga ,higienos centras ziuro?prekybininkai ir taip yra vieni is pagrindiniu tautos genocido vykdytoju...

mociute

mociute portretas
per maza bauda skyre, per maza...

LNK

LNK portretas
Ką čia žaidimai, gali turėti juos ar ne.... bet kai 16valandą per LNK rodo "Būk mano meile!" N-7. Čia gi suaugusiems tuoktuvių laida, o pažymėta ir rodoma paaugliams nuo 7 metų!! Siaubas. Reklamoje mačiau, kaip bus aiškinamasi ,kai du vyrai tailandietę seksui pirko ar mylėjosi.... Tai moralu?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių