Už pedofilo nužudymą kalės 12 metų

Lietuvos apeliacinis teismas nepasigailėjo pedofilo žudiko. Jis nuteistas 12 metų laisvės atėmimo bausme, rašo alfa.lt.

Pedofilą nužudęs Lazdijų gyventojas Tomas Černiauskas siekė, kad būtų sutrumpintas jam skirtas 12 metų įkalinimo laikas. Tačiau teismas bausmės nesutrumpino. Kartu su juo už nužudymą nuteistas Karolis Margevičius su bausme susitaikė ir neprašė anksčiau paleidžiamas į laisvę.

2009 m. spalio 1-osios naktį Lazdijuose nužudytas vyras su savo budeliais girtavo. Anksčiau už pedofiliją bei kitus nusikaltimus kelis kartus teistas V. S., jau gerokai apsvaigęs, išėjo į prieangį. Kartu su juo išėjo ir T. Černiauskas su K. Margevičiumi.

Vyrai susikivirčijo, ėmė mušti V. S. Nužudymo tyrimo medžiagoje įrašyta, kad per konfliktą V. S. buvo spardomas, mušamas kumščiais bei plastikiniu indu. Teismo medicinos ekspertai ant nužudytojo kūno rado mažiausiai 24 smūgius į įvairias kūno vietas. V. S. buvo stipriai sumušta galva, praskelta lūpa, buvo sulaužyti šonkauliai ir žandikaulis.

Nuteistojo T. Černiausko gynėjas apeliaciniame skunde teigė, kad apygardos teismas netinkamai atsižvelgė ir įvertino visas bausmei individualizuoti reikšmingas aplinkybes bei jo ginamajam skyrė per griežtą bausmę.

Byloje nuteistojo advokatas pateikė duomenis, kad T. Černiauskas buvo patyręs V. S. seksualinę prievartą. Esą ši aplinkybė turėjo didelės įtakos nužudymui, tačiau teismas to nevertino, nurodo alfa.lt.

Byloje surinktais duomenimis, T. Černiauskas prievartą patyrė prieš daugiau nei dešimtmetį, dar būdamas nepilnametis, tačiau vėliau vis tiek bendravo su V. S., pas jį girtavo ir kartais pasilikdavo nakčiai.

„Tokie artimi nuteistojo T. Černiausko ir V. S. santykiai duoda pakankamą pagrindą išvadai, jog dėl anksčiau patirtos seksualinės prievartos nuteistasis nejautė jokio pykčio ar priešiškumo“, – rašoma teismo sprendime.

Apeliacinis teismas nurodyto prievartos atvejo nevertino kaip lengvinančios aplinkybės.


Šiame straipsnyje: pedofilaipedofilija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių