Už partizanų genocidą nuteistas vyras dėl ligos atleistas nuo bausmės

Lietuvos apeliacinis teismas nusprendė pakeisti 2010 metų vasario 19 d. Kauno apygardos teismo nuosprendį ir atleisti už partizanų genocidą nuteistą Pranciškų Algirdą Povilaitį nuo laisvės atėmimo bausmės atlikimo pataisos namuose.

Nors 1927 metais gimęs vyras yra pripažintas kaltu dėl genocido ir jam skirta 5 metų laisvės atėmimo bausmė, teisėjų kolegija pažymėjo, kad po kelių teismo ekspertizių yra akivaizdu, kad nuteistajam reikalinga nuolatinė slauga, jis negali suprasti savo veiksmų ir jų valdyti. Esant tokioms aplinkybėms nebūtų pasiekti bausmės tikslai, pranešė Lietuvos apeliacinis teismas.

Buvęs Lietuvos TSR valstybės saugumo ministerijos (MGB) agentas pirmos instancijos teismo buvo pripažintas kaltu dėl genocido ir sulaukė 5 metų laisvės atėmimo bausmės. Lietuvos apeliacinis teismas pripažino, kad pirmosios instancijos teismas, nagrinėdamas bylą, nevertino nuteistojo sveikatos būklės.

Bylos duomenimis, P.A.Povilaitis 1950 metais parodė MGB pareigūnams partizanų stovyklos buvimo vietą. Ten vėliau per užpuolimą žuvo penki partizanai, o vienas buvo suimtas ir vėliau sušaudytas.

Prokuroras neprieštaravo tam, kad nuteistasis būtų atleistas nuo bausmės atlikimo.

Šį nuosprendį dar galima skųsti Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.


Šiame straipsnyje: partizanai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Goga

Goga portretas
Dėl jo ar ne dėl jo kaltės žuvo miškininkai - nėra tiksliai nustatyta, tai ar galima jį buvo šiaip, nei iš šio, nei iš to, nuteisti? Net sovietiniai teismai buvo objektyvesni...

istorikas

istorikas portretas
tai kas yra genocidas ?

Nukentėjas

Nukentėjas portretas
Kada pagaliau pradės teisti banditus,dabar vadinamus kovotojais,partizanais ir panašiai.Kiek jie nužudė nekaltų savo tautiečių.O tiems,kas juos lekvidavo,reikia duoti ordinus.Labai gaila,kad dar daug tokių nusikaltėlių,kuriems jų aukos moka priedus prie pensijų,už jų nusikaltimus.Nejaugi neateis jų atpildo diena?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių