Už nužudymą 18-metis nuteistas 8 metams nelaisvės

Kauno apygardos teismas ketvirtadienį paskelbė nuosprendį Vilkaviškio gyventojui U.B., gimusiams 1994 metais, kuris nusikalto dar būdamas nepilnametis. Jaunuolis nuteistas už nužudymą ir sunkų sveikatos sutrikdymą dėl chuliganiškų paskatų. Jam skirta galutinė bausmė – 8 metai laisvės atėmimo pataisos namuose, pranešė teismas.

Vilkaviškietis buvo teisiamas už tai, kad 2010 metų Joninių naktį Kapčiamiestyje, priešais kavinę-barą, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kelis kartus peiliu dūrė M.J. į abi kojas ir, pažeidęs arteriją, mirtinai jį sužalojo, o R.V. sunkiai sutrikdė sveikatą – kelis kartus dūrė peiliu į nugarą.

Anot pranešimo, U.B. per ikiteisminį tyrimą kelis kartus keitė parodymus, laikėsi gynybinės pozicijos, į klausimus reaguodavo priešiškai, savo kaltę pripažino iš dalies.

Kaltinamasis teigė, kad po pasisėdėjimo su giminėmis vakare su pusbroliu, pussesere ir draugais išėjo pasivaikščioti į miestelį. Skvere išgėrė, o vėliau jiems einant namo esą „prisikabino“ du vaikinai – vienas ėmė kabinėtis prie pusseserės, kitas atėmė iš draugo telefoną.

Kaip tik tuo metu jam paskambinęs tėtis, kurį pasikvietė į pagalbą. Šiam atvažiavus, apsižiūrėjo, kad dingo pusbrolis, tad ėmė jo ieškoti. Miestelio centre sutiko kelis vyrus, kurie pradėjo juos keikti, o galiausiai užpuolė. Bijodamas, kad juos užmuš, U.B. išsitraukė peilį, kuriuo pamosikavo prieš su jo tėvu susiėmusį M.J., o vėliau ir prieš jam kelią pastojusį R.V. Tačiau ar jiems pataikė, jaunuolis teigė nežinąs.

Tačiau byloje surinkti įrodymai patvirtino kitokią įvykio versiją. Nustatyta, kad kaltinamasis peiliu švaistėsi ne dėl nesutarimų su nukentėjusiaisiais, o dėl tėvo konflikto su kitais asmenimis. Pačia U.B. grėsmės nebuvo - jis nebuvo puolamas peiliu, o prieš abu vaikinus smurtą pavartojo pirmas, be jokios dingsties.

Kauno apygardos teismas taip pat iš U.B. priteisė 125 tūkst. litų neturtinės bei 2700 litų turtinės žalos nukentėjusiesiems, taip pat gydymo išlaidos Valstybinei ligonių kasai.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.


Šiame straipsnyje: nužudymasžmogžudystėpeilis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Be komentaru

Be komentaru portretas
Per mažai žmogžudžiui...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių