Už milijoninės vertės kontrabandą - 41,6 tūkst. litų bauda

Šiaulių apygardos teismas paskelbė nuosprendį 33-ejų Telšių miesto gyventojui, kaltintam milijono litų vertės kontrabandinių cigarečių ir pilstuko laikymu.

Nors telšiškis M.R. kaltas prisipažino tik iš dalies, teismas konstatavo, kad vyro kaltė įrodyta, ir skyrė jam 41,6 tūkst. litų litų baudą, BNS pranešė Šiaulių apygardos teismas.

2009-aisiais pareigūnai gavo informacijos, kad Telšių gyventojas M.R. laiko didelius kiekius kontrabandinių cigarečių. Netrukus buvo patikrinti keli telšiškiui priklausantys garažai. Juose aptikta tūkstančiai pakelių kontrabandinių cigarečių, vien "Saint George light“ suskaičiuota daugiau kaip 170 tūkst. pakelių. Cigarečių vertė - daugiau nei vienas milijonas litų.

Kontrabandinių cigarečių pareigūnai rado ir dviejuose automobiliuose, jie priklausė kitiems asmenims. Taip pat aptikta dešimtys litrų pilstuko, etiketėse buvo parašyta, kad tai "Moskovskaja osobaja vodka“, "Stolicnaja vodka“. Pareigūnų rankose atsidūrė ir daugiau kaip tūkstantis netikrų rusiškų banderolių.

M.R. kaltę pripažino iš dalies. Telšiškis aiškino, kad prieš kurį laiką nusipirko porą garažų, juos netrukus išnuomojo. Vyras pareigūnams teisinosi, jog kartą jam reikėję patikrinti garažuose esančių elektros skaitiklių parodymus. Kadangi jis turėjo atsarginius raktus, į patalpas pateko pats.

Viename iš garažų jis pamatė, kad kažkas uždengta užtiesalais. Atidengęs pamatė sukrautas dėžes, taip pat tame garaže jis radęs ir sudėtas plastikines dėžes. M.R. aiškino, jog panašių vaizdų yra matęs per televizorių, tad jam nekilę abejonių, kas tose dėžėse, buteliuose. Norėdamas kaip nors kompensuoti patirtą tokią moralinę žalą, pasiėmęs dalį kontrabandos nutarė ją realizuoti. Teismas šiais paaiškinimais nepatikėjo.


Šiame straipsnyje: pilstukaskontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

VYTIOCAS

VYTIOCAS portretas
TAI ŠIUOLAIKINĖ KOVA SU KONTROBANDA.Tai antras KARALIUS suka kontrobandinius milijonus,o teisėjai dalį nuo kontrobandinių molijonų į kišenę ir kontrabanda PIRMYN.

nu normaliai.

nu normaliai. portretas
visai nebogalai cia virs miljono lito, reikia gi suktis siam gyvenime, o tai kad teiseja paseme i kisenes lt tai as pritariu vitiokui

acdc

acdc portretas
sveikas protas sako , kad bauda turetu buti didesne uz nusikalstamos veikos padaryta nuostoli. paziurekit kokia bauda pravaziavus be bilieto -50 kartu didesne nei pats bilietelis. bauda uz kontrabanda ryskiai per maza.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių