Už melagingus skambučius pagalbos telefonais – bauda arba areštas

Nuo šių metų sausio 1 dienos įsigaliojo Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) pakeitimai, kurie numato atsakomybę už melagingus, piktavališkus skambučius Bendrojo pagalbos centro (BPC) pareigūnams.

Tikimasi, kad tai padės užkirsti kelią su nelaime nesusijusiems skambučiams pagalbos telefono numeriais, pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Pagal naujas ATPK nuostatas, už melagingus, piktavališkus, BPC pareigūnų darbą trikdančius skambučius pagalbos telefono numeriais, taip pat už pareigūnų garbę ir orumą įžeidžiančius komentarus ar pranešimus, kuriais nėra siekiama pranešti apie pagalbos poreikį, asmenys bus baudžiami įspėjimu, bauda nuo 300 iki 500 litų arba administraciniu areštu nuo 15 iki 30 parų.

„Melagingi asmenų skambučiai, įžeidinėjimai ir beprasmiai komentarai ne tik trikdo pareigūnų darbą, bet ir trukdo prisiskambinti tiems, kuriems tuo metu iš tikrųjų reikalinga pagalba. Administracinė atsakomybė už tokio pobūdžio piktavališkus veiksmus turėtų gerokai sumažinti jų skaičių“, - pranešime cituojamas vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

Iki šiol galioję teisės aktai nustatė atsakomybę už melagingus skambučius tik tuo atveju, jei buvo sukeliamos tam tikros pasekmės - jeigu specialiųjų tarnybų pareigūnai išvykdavo į įvykio vietą, būdavo sukeliamas žmonių sąmyšis, padaroma didelė turtinė žala.

Anot VRM pranešimo, naujos nuostatos įvestos atsižvelgiant į tai, kad nors didžioji dalis BPC gaunamų melagingų skambučių nesukelia minėtų padarinių, jie daro neigiamą poveikį pareigūnų darbo krūviui ir kokybei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joo

Joo portretas
Paskambini pasakai,kad 38 temperatūros.Atvažiuoja pamatuoja 36,8 ir išrašo čekį. :))

ir dar

ir dar portretas
du uzpuolikai dauzo , spardo ,siaip ne taip dasiskambinu i milicija , klausia jusu vardas pavarde ,kur gyvenat ir pan !
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių