Už kontrabandą bus atsakingas Muitinės departamentas

Kontrabandos mastą koordinuojančia institucija bus Muitinės departamentas, kuris, pasak premjero patarėjo Mykolo Majausko, turėtų prisiimti ir atsakomybę už rezultatus.

Toks sprendimas priimtas Vyriausybėje pirmadienį sušauktame kovoje su kontrabanda dalyvaujančių institucijų koordinaciniame posėdyje. Pasak M.Majausko, kitas pasitarimas numatytas po dviejų savaičių.

M.Majausko teigimu, atsakingų institucijų pateikti veiksmų planai, kaip būtų galima sumažinti kontrabandos mastą, yra "nepakankamai operatyvūs".

"Nepanašu, kad jie gali duoti greitų rezultatų, todėl reikia juos tikslinti - įtraukti daugiau priemonių, kurios duotų greitesnį efektą.", - BNS sakė M.Majauskas.

Psak jo, neramina tai, kad augant kontrabandai, Policijos departamento sulaikytų cigarečių kiekiai išliko tokie patys, kaip ir 2005 metais, o Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnų sulaikyti nelegalių cigarečių kiekiai nuo 2007 metų ir toliau mažėja.

Be to, yra dalinimosi informacija tarp institucijų spragų, ypatingai pasigendama duomenų apie nelegalią prekybą ir galimus kontrabandos atvejus iš policijos.

"Tokia situacija yra netoleruotina ir institucijos turėtų nedelsiant imtis koordinuotų veiksmų sprendžiant kontrabandos ir nelegalios prekybos problemas", - sako M.Majauskas.

Finansu ministerijos duomenimis, cigarečių realizacija 2010 metu pirmą ketvirtį, palyginti su atitinkamu 2009-ųjų laikotarpiu, smuko 65 procentais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių