Už keturiolikmečio nugirdymą – 780 litų bauda

Keturiolikmetį nugirdžiusiam dvidešimtmečiui teismas skyrė 780 litų baudą.

Panevėžio apygardos prokuratūra ketvirtadienį pranešė, kad teismas baudžiamuoju įsakymu dvidešimtmetį P.V. pripažino kaltu dėl vaiko įtraukimo girtauti ir skyrė jam minėtą baudą.

Panevėžio rajono Krekenavos miestelyje P.V. du jaunuolius - septyniolikmetį ir keturiolikmetį - girdė savo nupirktu alumi ir sidru bei pats gėrė kartu.

„Vakarop, nors ir matydamas, kad keturiolikmetis yra apsvaigęs nuo alkoholio, toliau girdė jį alumi. Kai vyresnio vaikino verčiamas gerti keturiolikmetis pasakė daugiau nebegersiąs, P.V. du kartus delnu trinktelėjo jam per kairę ausį“, - teigiama prokuratūros pranešime.

Keturiolikmetis pasiskundė praeivei, kad yra mušamas, ji sudraudė vaiką girdžiusį jaunuolį, pranešė jo ir vaiko tėvams.

Nugirdytam vaikui prireikė medikų pagalbos – ligoninėje buvo nustatytas vidutinis (2,05 promilės) girtumas.

Nusikaltimų vaikui ir šeimai baudžiamąją bylą buvo prašoma užbaigti teismo baudžiamuoju įsakymu, nes P.V. prisipažino padaręs nusikalstamą veiką ir sutiko, kad procesas būtų užbaigtas supaprastinta tvarka.

Nepilnamečių justicijos srityje besispecializuojanti Panevėžio apylinkės prokurorė Sigita Bieliauskaitė primena, kad švenčių metu tėvai turėtų būti atidesni vaikams, neleisti nepilnamečiams gerti alkoholinių gėrimų saugant jų sveikatą, taip pat prisimena, kad už nerūpestingumą ir vaikų nepriežiūrą – už vaiko nugirdymą tėvams gali būti taikoma administracinė arba baudžiamoji atsakomybė.

Už vaiko įtraukimą girtauti baudžiama viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.


Šiame straipsnyje: alkoholisnugirdymasbauda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių