Už dviejų jaunų žmonių nužudymą rokiškietis laisvės neteko ilgam

Už dviejų jaunų žmonių nužudymą visuomenei pavojingu būdu, sunkų sveikatos sutrikdymą ir didelės vertės turto sunaikinimą Rokiškio rajono Kavoliškio kaime prieš devynerius metus tyčia sukėlus gaisrą G.V. nuteistas kalėti 16 metų.

Šiandien popiet tokį nuosprendį paskelbė Panevėžio apygardos teismas, baigęs nagrinėti Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų perduotą nusikaltimų žmogaus gyvybei, sveikatai ir nuosavybei baudžiamąją bylą.

Valstybinį kaltinimą palaikęs prokuroras už labai sunkius ir sunkius nusikaltimus, padarytus dėl asmeninio keršto, teisiamajam siūlė skirti vieneriais metais griežtesnę – 17 metų laisvės atėmimo bausmę.

Šiam didelį visuomenės susidomėjimą sukėlusiam Rokiškio rajono Kavoliškių kaime įvykdytam nusikaltimui – gyvenamojo namo tyčiniam padegimui ištirti prireikė tarptautinės teisinės pagalbos, nes įtariamasis ilgą laiką slapstėsi užsienyje.

Pagal prieš penkerius metus išduotą Europos arešto orderį dviejų asmenų tyčiniu nužudymu visuomenei pavojingu būdu įtariamą G.V. (g. 1973 m.) pavyko sulaikyti pernai rudenį.

Bylos duomenimis, 2002 metų lapkričio devintosios naktį Rokiškio rajono Kavoliškio kaime G. V., apsvaigęs nuo alkoholio ir supykęs už apgadintą automobilį, padegė Komaro gatvės pirmojo namo duris. Tyčia sukelto gaisro pasekmės buvo dramatiškos: per gaisrą nukentėję du jauni žmonės – šeimininkų sūnus ir šeimininko brolis dėl patirtų sunkių nudegimų mirė ligoninėje, dar vienas šeimos narys buvo sunkiai sužalotas. Nuo gaisro nukentėjusi šeima patyrė skaudžių pergyvenimų dėl artimųjų netekties, taip pat neteko gaisro metu sunaikinto didelės vertės turto.

Dėl melagingų dviejų liudytojų parodymų, kol buvo tirtos kitos versijos ir sugaišta daug brangaus laiko ieškant kitų asmenų, G.V. pavyko pasislėpti – Rokiškio rajono apylinkės prokuratūros prokurorų atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl tyčinio dviejų asmenų nužudymo visuomenei pavojingu būdu buvo ilgam sutrikdytas.

Vėliau vadovauti šiam ikiteisminiam tyrimui dėl dviejų žmonių nužudymo visuomenei pavojingu būdu, jį organizuoti ir vykdyti buvo patikėta Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorams.

Už dviejų asmenų nužudymą visuomenei pavojingu būdu įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę iki 20 metų arba iki gyvos galvos. 


Šiame straipsnyje: nužudymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių