Ukrainiečiai gabeno beveik 8 tūkst. nelegalių cigarečių

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai sulaikė du Ukrainos piliečius, įtariamus neteisėtu disponavimu akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Pareigūnai kelyje Alytus -Vilnius prie Alytaus miesto ribos sustabdė ir patikrino krovininį transporterį, registruotą Ukrainoje. Patikrinimo metu pareigūnai pastebėjo, kad transporterio krovininėje dalyje (būdoje) tarp sienelių yra oro tarpai. Tarpuose buvo paslėptos cigaretės su ukrainietiško pavyzdžio banderolėmis. Iš viso rasta ir paimta 7430 pakeliai cigarečių LM ir 417 pakelių cigarečių „Classic“. Pareigūnai sulaikė automobilio vairuotoją I.Ch. (23 m.) ir šalia jo sėdėjusį Ukrainos pilietį G.Ch. (21 m.). Abiems pareikšti įtarimai.

Už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis Baudžiamajame kodekse numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki 7 metų.

Kauno apskrities ekonominės policijos pareigūnai šiais metais konfiskavo 75 285 tūkst. cigarečių pakelių su nelietuviško pavyzdžio banderolėmis, kurių vertė - beveik pusė milijono litų. Pareigūnai pastebi, kad daugiausia neteisėtai įvežamų cigarečių - su rusiško pavyzdžio banderolėmis, populiariausios - „Saint George“ ir LM.

Pasak Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininko Aurelijaus Banio, pastaruoju metu pastebima, kad plečiasi šalių, iš kurių neteisėtai įvežamos cigaretės, ribos. Jeigu anksčiau cigaretės buvo įvežamos iš kaimyninių šalių, tokių kaip Kaliningradas, tai dabar jos gabenamos iš Ukrainos ar net Moldovos. Pareigūnai tai sieja su mūsų šalyje padidėjusiais cigarečių akcizais.


Šiame straipsnyje: cigarečių kontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių