Turgaviečių prekybininkams – baudos

Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnai kartu su Kauno miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pareigūnais, gavę gyventojų skundus dėl netvarkingų prekyviečių, atliko bendrovės „Upeks" turgavietės, esančios P.Lukšio gatvėje, patikrinimą.

Jo metu buvo nustatyti 3 asmenys, prekiavę pieno ir mėsos produktais tiesiog nuo grindinio. Taip pat nustatyti 7 asmenys, pažeidę prekybos viešosiose vietose taisykles.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pareigūnai įspėja piliečius nesusigundyti pigesne kaina ir nepirkti tų maisto produktų, kurie parduodami nesilaikant nustatytų higienos normų. Specialistų teigimu, įspėjimų būtina laikytis tam, kad būtų išvengta pavojingų sveikatai padarinių.

Pastebėta, kad ypač vasaros metu prekyvietėse bei jų prieigose pastebima daug šiukšlių, teršiančių aplinką. Dėl to pareigūnai jau perspėjo turgavietės administraciją ir prekybininkus.

Pagal Lietuvos įstatymus už prekybos viešosiose vietose taisyklių pažeidimą numatyta bauda - nuo 20 iki 100 litų. Už miestų ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimą yra numatytas griežtas įspėjimas arba bauda iki 2 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių