T.Stankūnienė: jie darė viską, kad mus sužlugdytų

Spalio 5-ąją sueis dveji metai, kai Drąsius Kedys nužudė Violetą Naruševičienę ir Joną Furmanavičių, tačiau nušautos moters mama Tatjana Stankūnienė sako, jog jų šeimos tragedija prasidėjo kur kas anksčiau, kai iki šiol valstybės saugoma jauniausioji dukra Laimutė Stankūnaitė pasiėmusi dukrą išėjo iš D.Kedžio namų.

Užkliuvo buto remontas

„Jie viską darė, kad mūsų šeimą sužlugdytų, skundė mus dėl buto remonto, po to buvo sugalvota pedofilijos istorija, paskleisti gandai, kad Violeta jau nuo 12 metų pardavinėjo savo seserį vyrams, kad Andrius Ūsas mums darė remontą, kad jis nupirko namą Violetai. Nieko to nebuvo, tačiau šiukšlės ant mūsų buvo pilamos, neturint jokių faktų, jokių įrodymų. Mes ir alkoholikai, ir asocialūs asmenys, ir visiškai degradavę“, - portalui 1diena.lt kalbėjo T.Stankūnienė.

L.Stankūnaitės mama įsitikinusi, kad šmeižto kompaniją prieš jos šeimą organizavo ne D.Kedys, o jo sesuo Neringa Venckienė. Apie tai, jog ji nekenčianti Laimutės, ji ne kartą girdėjo iš savo dukters dar šiai gyvenant Kedžių namuose.

„Man dukra pasakodavo, kaip ji pati ne kartą matė, kaip N.Venckienė darė spaudimą broliui ir mamai, nuteikinėjo juos prieš Laimutę. Dukra sakė, kad gal ir toliau ji būtų gyvenusi su D.Kedžiu, jei ne jo sesers elgesys. Sesutė čia viskuo pasirūpino, jam proto neužteko viską sukurti“, - įsitikinusi T.Stankūnienė.

L.Stankūnaitei išėjus iš namų Garliavoje, jos mamos teigimu, pasipylė nemalonumai. N.Venckienė šeimą apskundė dėl bute padaryto remonto. Jai užkliuvo, kad jie išgriovę sieną sujungė du nedidelius kambariukus ir iš jų padarė vieną.

„Tokiems darbams nereikia atskiro leidimo, tačiau jai užkliuvo, norėjo, kad mes turėtume nemalonumų, kad nervintumėmės“, - kelerių metų senumo įvykius prisiminė T.Stankūnienė.

Po N.Venckienės skundo Stankūnus namus tikrai užgriuvo tikrintojai, tačiau atėjusi komisija jokių pažeidimų nenustatė, šeimos niekas nenubaudė. Bet tai buvo tik viso košmaro pradžia.

Namuose nesilankė

Po to atsirado šmeižtas, apkalbos, pedofilija. „Ta pedofilija neparemta jokiais faktais, jokiais įrodymais, niekuo. Aš pati pasmerkčiau savo dukras, jei būtų pateiktos nuotraukos, vaizdo medžiaga, būtų liudytojų. Bet nieko nėra, yra tik melas“, - portalui 1diena.lt kalbėjo T.Stankūnienė.

Jos teigimu, jei kažkas būtų buvę, prokurorai jau seniai būtų viską suradę ir išaiškinę, tačiau L.Stankūnaitei jokie įtarimai nepareikšti, o mergaitė ir toliau laikoma N.Venckienės namuose.

„Viskas melas. Štai A.Skučienė viešai pasakoja, kad Violeta Laimutę pardavinėjo nuo 12 metų. Laimutė tuo metu dar su lėlėmis žaidė, panele tapo tik nuo kokių 15 metų, tada ir pomėgiai kiti atsirado. Bet juk čia visiems taip būna, paauglystė, kvailystės laikas, o ką ta teta pasakoja. Nei ji buvo pas mus, nei kažką matė, nei dukras pažinojo“, - pasakojo T.Stankūnienė.

Moteris sako, jog kol L.Stankūnaitė draugavo su D.Kedžiu, o ir vėliau jiems išsiskyrus, nei vienas Kedžių ar Venckų giminės atstovas pas juos nėra lankęsis namuose. Net D.Kedys nėra peržengęs jų namų slenksčio, atvykęs pas dukrą ar atvežęs ją aplankyti tėvų, jis sustodavo už namo kampo ir ten jos laukdavo.

„Tegul apsilanko jie pas mus, pamato kaip gyvename. Bet kur tau, geriau alkoholikais išvadinti, šiukšlėmis apipilti. Vienas vaikas visiškai nekaltas nužudytas, kita iki šiol saugoma. Nesuprantu, kur mes gyvename? Aborigenų valstybėje? Kiek galima tyčiotis iš motinos ir mažos mergaitės?“, - pyksta moteris.

Pasigenda pagalbos

Pasak T.Stankūnienės, visą D.Kedžio šeimos paskleistą šmeižtą labai lengva įrodyti, kad ir gandus, jog A.Ūsas nupirko namą V.Naruševičienei. „Yra visi dokumentai, kad dukra ėmė paskolą iš banko. Galų gale, koks turi būti vyras, kad lyg niekur nieko imtų ir atiduotų kažkam 250 tūkst. litų. Juk čia ne du su puse lito“, - sakė moteris.

Anot jos, šios istorijos pradžioje daug kas labiau buvo linkę tikėti Venckų ir Kedžių šeimomis, tačiau bėgant laikui, žmonės suprato, kas yra kas ir jai džiugu, jog vis daugiau jų nebetiki pedofilijos istorija.

Vis dėlto, paramos iš aukštus postus užimančių žmonių T.Stankūnienė pasigenda.

„Kur kreipiamės, visi sako, kad supranta mus, mūsų skausmą, tačiau niekas nedaro jokių žingsnių. Apmaudus ir Prezidentės Dalios Grybauskaitės elgesys. Tuo metu, kai mergaitė buvo grąžinta Laimutei, bet teismo sprendimui buvo pasipriešinta, ji sakė, kad per mėnesį, pusantro šis klausimas bus išspręstas. Praėjo pusantrų metų, viskas tęsiasi. Nesuprantu, ar ta N.Venckienė šventa, ar jos visi bijo. Supuvęs ji žmogus, ir tiek“, - nuoskaudų neslepia L.Stankūnaitės mama.

Mergaitė - išsigelbėjimas

T.Stankūnienė sako, kad ją tik juokas ima žiūrint į naujai kuriamą partiją. „Žmonės nežino, ką daryti, griebiasi už bet ko. Užvirė tokią košę ir toliau bando išlaikyti tą žmonių pasitikėjimą“, - kalbėjo ji.

Moteris įsitikinusi, kad šios partijos kūrimas yra tik dar vienas D.Kedžio artimųjų noras išsisukti nuo gresiančios atsakomybės.

„Mergaitė jiems - kaip paskutinis šiaudas. Jie supranta, kad atidavus ją Laimutei, ji viską papasakos mamai, dėl to ir laikosi rankomis ir kojomis įsikabinę“, - kalbėjo T.Stankūnienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

linas

linas portretas
laikykites, visi mastantys zmones su jumis, jus supranta ir palaiko. Sekmes jums ir sveikatos istverti visa si kosmara.

khmn

khmn portretas
Prasta rasliava....neverta gadinti akiu

Gile

Gile portretas
Aciu Astai uz eilini teisinga straipsni.Labai gaila Stankunu,Naruseviciaus ir Uso seimu.Vaiku is kuriu zudikas ateme motina,teva ,gaila motinos netekusios vienintelio sunaus...tik kas uz tai atsakys?Kodel Grybauskaite yra abejinga motinu ir vaiku skausmui,ar yra tiek kazko prisidirbus,kad bijo Venckienes?Kyla ivairiu klausimu,nes iki siol niekas nedaroma,kad grazinti vaika mamai.Stankunaites dukrele dar nesupranta,kaip ja nuskriaude tevas ir jo gimines nepadoriomis kalbomis apie ja,nepadoriais filmavimais..bet ateis laikas ir jai bus skaudu tai prisiminus.Tai seimynelei nerupejo nei ji nei jos vaikyste,jiems tik reikejo...,,pereijom per vaikus ,dabar i polotika...".
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių