Trys prekyba narkotikais įtariami pareigūnai suimti, vienas paleistas

Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį leido suimti tris Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato policininkus, įtariamus didelio kiekio narkotikų platinimu.

Du įtariamieji suimti dviem mėnesiams, o dar vienas - trims.

Dar dėl vieno pareigūno suėmimo pareigūnai nesikreipė - jam paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir jis paleistas į laisvę.

Bylą kontroliuojantis Generalinės prokuratūros prokuroras Gedgaudas Norkūnas BNS sakė, kad pareigūno, kuriam paskirta švelnesnė kardomoji priemonė, įtarimai yra labiau susiję su piktnaudžiavimu, nei narkotikų platinimu.

Prokuroras taip pat kreipėsi į teismą dėl šio įtariamojo nušalinimo nuo pareigų. Teismas nutarties dėl šio prokuroro prašymo nepaskelbė. Teismas taip pat nepaskelbė, ar leidžia suimti civilį asmenį, kuris yra įtariamasis byloje kartu su policijos pareigūnais. Nutartis dėl suėmimo bus skelbiama penktadienį.

Generalinė prokuratūra ketvirtadienį kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą, prašydama suimti tris Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnus, kurie įtariami platinę narkotines medžiagas ir piktnaudžiavę tarnyba.

Iš viso trečiadienį buvo sulaikyti keturi Narkotikų kontrolės skyriaus pareigūnai, tarp sulaikytų įtariamųjų - ir šio skyriaus viršininkas.

„Kadangi kiekvieno dalyvavimas nusikalstamoje veikloje yra skirtingas, ir gal nereikės imtis pačių griežčiausių kardomųjų priemonių, kad būtų galima užtikrinti, kad nebūtų slapstomasi nuo tyrimo, spaudžiami liudytojai, kenkiama tyrimui“, - BNS sakė D.Malaškevičius, paklaustas, kodėl neprašoma suimti visų įtariamųjų.

Policininkai įtariami narkotikų platinimo organizavimu stambiu mastu.

Policija pripažįsta, kad tai vienas iš sunkiausių korupcijos atvejų Lietuvos policijoje per visą Nepriklausomybės laikotarpį, pirmas atvejis, kai taip masiškai policininkai įtariami prekiavę narkotikais ir tai darę ilgą laiką.

Kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Andžejus Roginskis spaudos konferencijoje sakė, kad buvo gauta informacija apie nusikalstamų struktūrų galimas sąsajas su organizuotus nusikaltimus tiriančiais pareigūnais. Informacija buvo kruopščiai tikrinama ir pasitvirtino.

Per operaciją sulaikyti ne tik policijos pareigūnai, bet ir civiliai asmenys.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnius, numatančius atsakomybę už piktnaudžiavimą, kyšininkavimą, labai didelio narkotinių medžiagų kiekio užvaldymą, neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu, jų platinimą bei kitų nusikalstamų veikų.

Atsižvelgiant į tyrimo sudėtingumą, ikiteisminį tyrimą atlieka Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo ir Policijos departamento Imuniteto valdybos padalinių ikiteisminio tyrimo grupė. Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.


Šiame straipsnyje: korupcijapolicijanarkotikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

premjeras

premjeras portretas
gaus po 1,5 metu gyvenvietej pasedet ir per iseigines namo grizt...kam is viso rasyt?

viktorija

viktorija portretas
KODEL SITU ISIGYMELIU NUOTRAUKAS NERUDOT O AGURKINIU PLACIAI VISKA?

rj

rj portretas
pamatysit paleis visus .o snukiu tai ir nerodis juk jie farai .kaipgi savi savus kompromituos
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių