Trečdalis rūkančių cigaretes yra pirkęs nelegaliai

Ne mažiau kaip trečdalis rūkančių Lietuvos gyventojų per pastaruosius šešis mėnesius cigaretes yra pirkę iš nelegalių šaltinių, rodo tyrimų bendrovės "Rait" atlikta apklausa.

34 proc. rūkančiųjų cigaretes yra pirkę iš asmenų, prekiaujančių atvežtinėmis cigaretėmis, 20 proc. - per asmeninius ryšius, o 17 proc. - turguje iš privačių asmenų, pranešė "Rait".

"Mes nuolatos tiriame Lietuvos gyventojų pirkimo elgseną įvairiose srityse. Ši apklausa nustebino, kad nemaža dalis rūkančiųjų Lietuvos gyventojų per paskutinius 6 mėnesius cigaretes yra pirkę ir iš nelegalių šaltinių", - sakė "Rait" valdybos pirmininkė Inga Nausėdienė.

78 proc. gyventojų cigaretes yra pirkę maisto prekių parduotuvėje arba prekybos centre, 37 proc. - kioske. Kiek rečiau apklaustieji nurodė, kad pirko cigaretes turgaus kioske (10 proc.), kavinėje, bare, restorane (8 proc.), tabako parduotuvėje (8 proc.).

Apklausos duomenimis, rūko beveik kas trečias (31 proc.) 18-74 metų gyventojų. Daugiau rūkančiųjų yra tarp vyrų, 25-34 metų amžiaus gyventojų, asmenų, įgijusių bendrąjį vidurinį išsimokslinimą bei tarp žmonių, turinčių mažiausią perkamąją galią (iki 600 litų) bei bedarbių.

Nerūkančiųjų yra daugiau tarp moterų bei vyriausio amžiaus asmenų (65-74 metų).

"Rait" sausio 13-23 dienomis apklausė 936 nuolatinius Lietuvos gyventojus.


Šiame straipsnyje: cigaretėskontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

va cia

va cia  portretas
tikra statistika, pries balsuodamas galvojau ,kad butent sis skaicius realus...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių