Trakuose nuteisti mėsos vagyste įtartą moterį kankinę vyrai

Trakų rajono apylinkės teismas dėl savivaldžiavimo nuteisė du vyrus, kurie kankino mėsos vagyste įtariamą moterį.

Ketvirtadienį paskelbtu nuosprendžiu R.B. ir E.J. pripažinti kaltais savavaldžiavus panaudojant fizinę prievartą nukentėjusiajai, pranešė teismo atstovas spaudai.

Bylos duomenimis, 2011 metų gruodžio 27 dieną, R.B. priklausančiame kluone, R.B. ir E.J. pririšo virvėmis nukentėjusiąją L.K. rankomis į viršų prie skersinio, ir abu guminėmis žarnomis sudavė jai ne mažiau kaip 20 smūgių per užpakalį ir kojas. Vyrai reikalavo kad L.K. prisipažintų, jog pavogė mėsą. R.B. taip pat vieną kartą ranka sudavė L.K. į veido sritį.

Vyrai teismui aiškino, jog jie tokiu būdu norėjo išsiaiškinti, kur iš šaldytuvo dingo 5 kilogramai mėsos, tačiau L K. pradėjus keiktis necenzūriniais žodžiais, jie supyko ir tokiu būdu mėgino išgauti iš nukentėjusiosios prisipažinimą.

Skirdamas bausmę, teismas įvertino kaltinamųjų padarytos nusikalstamos veikos pobūdį, jų atsakomybę sunkinančias ir lengvinančias aplinkybes.

R.B. teismas skyrė laisvės atėmimą devyniems mėnesiams, o E.J. - laisvės atėmimą aštuoniems mėnesiams. Bausmių vykdymą R.B. ir E.J. teismas atidėjo vieniems metams ir šešiems mėnesiams, įpareigojant juos be institucijos, prižiūrinčios bausmės vykdymo atidėjimą, sutikimo neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip septynioms paroms.

Šis teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.


Šiame straipsnyje: kankinimassmurtasteismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių