Trakų rajone sulaikytas didelis kontrabandos krovinys ir šeši asmenys

Sodyboje Trakų rajone pasieniečių operatyvininkai sulaikė didelę kontrabandinių cigarečių siuntą ir šešis ją krovusius asmenis. Sulaikytų rūkalų vertė - daugiau kaip 200 tūkst. litų.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) pranešė, kad Operatyvinės veiklos valdybos pareigūnai Trakų rajono Rubežiaus kaime trečiadienį apsupo vieną iš sodybų. Į jos kiemą stebimi pasieniečių ką tik buvo įvažiavęs mikroautobusas ir visureigis.

Įsiveržę į sodybos teritoriją VSAT operatyvininkai užklupo šešis vyrus pačiame darbų įkarštyje - jie iš mikroautobuso į ūkinį pastatą krovė kontrabandinių rūkalų dėžes. Pasieniečiai visus asmenis suguldė ant žemės, surakino antrankiais ir sulaikė.

Paaiškėjo, kad tai Švenčionių ir Trakų rajonų gyventojai bei vilnietis, jų amžius yra nuo 24-erių iki 44-erių. Tarp sulaikytųjų - ir sodybos šeimininkas.

Iš viso VSAT operatyvininkai sodyboje rado 29 tūkst. pakelių cigarečių "Fest" su Baltarusijos banderolėmis. Tokio krovinio vertė įskaitant mokesčius viršija 200 tūkst. litų.

VSAT pareigūnai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tokį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Sulaikytųjų šešetuką pasieniečiai uždarė į areštinę.


Šiame straipsnyje: cigarečių kontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

RaimundasJankus

RaimundasJankus portretas
Sulaiko sodyboje, is kur atkeliavo??? Nepastebejo ar suseko iki sodybos???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių