Telšių rajone demaskuotas naminukės fabrikas

Birželio 4-ąją Šiaulių miesto policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, turėdami operatyvinės informacijos, Telšių rajone aptiko naminės degtinės fabriką.


Atvykę į Pasruojės kaime, miškų apsuptoje esančią negyvenamą sodybą, pareigūnai pataikė į patį gamybos įkarštį. Ūkiniame pastate stovėjo didžiulė naminukės gaminimo įranga, su kuria, spėjama, per parą galima pagaminti šimtus litrų šio produkto. Ją prižiūrėjo 23-jų ir 21-nerių metų vaikinai iš netoliese esančio Plungės rajono kaimo.

Sodybos teritorijoje rasta įvairaus dydžio talpų, kuriose buvo laikomas raugas naminei degtinei gaminti. Iš viso pareigūnai sunaikino 5146 litrus šio skysčio.

Sodyboje buvo rasta ir apie 300 litrų jau pagamintos naminukės. Pareigūnai neatmeta galimybės, kad šių vaikinų gaminama produkcija galėjo būti gabenama ir į Šiaulius.

Dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo, turint tikslą juos realizuoti, pradėtas ikiteisminis tyrimas. Abu jaunuoliai sulaikyti ir dviem paroms uždaryti į areštinę.

Vienas jų už panašią nusikalstamą veiką baudžiamojon atsakomybėn jau buvo trauktas tris kartus.

„Klaipėdos“ nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių