Telefoninių sukčių bendrininkai turės atlyginti tūkstantinę žalą

Panevėžio miesto apylinkės teismas pirmadienį paskelbė nuosprendį panevėžiečiams E.M. ir M.M. - telefoninių sukčių bendrininkams. Jie pripažinti kaltais dėl sukčiavimo, neteisėto elektroninės priemonės įgijimo ir jos panaudojimo.

Teismas konstatavo, kad pagrindiniai nusikaltimų organizatoriai nenustatyti, o E.M. ir M.M. tebuvo eiliniai nusikaltimų vykdytojai, turėję paimti pinigus, daiktus iš apgautų žmonių ir juos perduoti bendrininkams.

E.M. skirta 3 tūkst. 250 litų bauda, įpareigojant ją sumokėti per 12 mėnesių nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos. Kaltinamajam M.M. teismas skyrė 5,2 tūkst. litų baudą, kurią jis turės sumokėti per 12 mėnesių nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos.

Teismas nustatė, kad praėjusių metų lapkričio mėnesį 25 metų E.M. ir 21 metų M.M., veikdami bendrininkų grupėje kartu su ikiteisminio tyrimo metu nenustatytais asmenimis, įgijo daugiau kaip 21 tūkst. vertės turto - pinigų ir aukso dirbinių.

Pasak teismo atstovės spaudai pranešimo, nenustatyti nusikaltėliai skambindavo žmonėms ir melagingai pranešdavo, esą jų artimas žmogus sužalojo vaiką ir operacijai reikia pinigų. Iš nukentėjusiosios D.G. sukčiai išviliojo elektroninio mokėjimo kortelę, PIN kodą ir bankomate paėmė svetimus pinigus.

Iš D.N. nepilnametės dukters buvo išvilioti grynieji pinigai ir aukso dirbiniai, iš E.D.D. - pinigai. Kaltinamieji E.M. ir M.M. atvykdavo į bendrininkų nurodytą vietą ir iš apgautųjų paimdavo jų daiktus ir pinigus.

Teismas pripažino, kad E.M. padarė tris nusikalstamas veikas, M.M. pripažintas kaltu dėl penkių nusikalstamų veikų. Abiejų kaltinamųjų atsakomybę sunkinanti aplinkybė yra ta, kad nusikalto veikdami bendrininkų grupėje.

Iš M.M. priteista 15,2 tūkst. litų nukentėjusiajai D.N. turtinei žalai atlyginti ir 2 tūkst. litų - nukentėjusiajai E.D.D. Abu kaltinamieji E.M. ir M.M. solidariai turės sumokėti 3,9 tūkst. litų nukentėjusiajai D.G. turtinei žalai atlyginti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių