Teismui nepasisekė atversti A.Ūso bylos

Pirmadienį Vilniaus miesto 2-ajame teisme planuotas Andriaus Ūso baudžiamosios bylos nagrinėjimas neprasidėjo. Atidėti teismo posėdį paprašė ir Laimutės Stankūnaitės bei Drąsiaus Kedžio dukros interesus šioje byloje atstovaujantis Aidas Venckus, ir Guodos Ūsienės advokatas Adomas Liutvinskas.

Abu advokatai tvirtino turintys kitų bylų, todėl šiame teismo posėdyje dalyvauti negali. Prašymą atidėti baudžiamosios bylos nagrinėjimą teismui atsiuntė ir mergaitės laikinoji globėja Neringa Venckienė. Jame ji parašė, kad palaiko savo vyro prašymą dėl bylos atidėjimo.

Šalių prašymai buvo išnagrinėti per porą minučių. Kadangi į posėdį atvyko tik valstybinį kaltinimą byloje palaikantis Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokuroras Egidijus Motiejūnas, teismui neliko kitos išeities, kaip prašymus patenkinti.

Kitas bylos nagrinėjimas numatytas vasario 13 d.

„Labai gaila, kad šalys neranda laiko dalyvauti teismo posėdžiuose“, - paskelbus pertrauką, ironizavo E.Motiejūnas.

Teismo datą nukėlus kitiems metams, gali nevykti ir kitas posėdis, nes šį penktadienį, gruodžio 16 d., Kėdainių rajono apylinkės teismas paskelbs nutartį civilinėje byloje dėl mergaitės gyvenamosios vietos nustatymo.

Jei mažametė grąžinama už ją jau ne vienerius metus kovojančiai motinai Laimutei Stankūnaitei, N.Venckienė su savo vyru byloje negalės atstovauti septynmetės interesams.

Sprendžiant mergaitės gyvenamosios vietos klausimą, jos globėja N.Venckienė prašė bylos nagrinėjimą sustabdyti iki nebus išnagrinėta pedofilijos byla, tačiau teisėjas Vitalijus Kondrajevas nusprendė, jog šios dvi bylos nėra susijusios, nes L.Stankūnaitei nepareikšti nei kaltinimai, nei įtarimai, todėl Kauno apygardos teismo teisėjos prašymą atmetė.

Kaip jau ne kartą rašėme, ikiteisminis tyrimas A.Ūso atžvilgiu buvo pradėtas 2008 m. lapkričio pabaigoje, Kauno policijoje gavus D.Kedžio pareiškimą, kuriame buvo teigta, kad kaunietis verslininkas tvirkina jo dukrą. Po ilgų tyrimų byla pagaliau pasiekė teismą, tačiau A.Ūsui žuvus, bylos nagrinėjimas pernai buvo nutrauktas.

Panevėžio miesto apylinkės teismo nutartį apskundė tiek N.Venckienė, tiek G.Ūsienė. Viena pageidauja, kad A.Ūsas būtų nuteistas po mirties, antroji siekia vyrą reabilituoti. Moterų apeliacinius skundus nagrinėjęs Klaipėdos apygardos teismas G.Ūsienės skundą patenkino, byla buvo grąžinta Panevėžio teismui.

Šiam atsisakius ją nagrinėti, Lietuvos apeliacinis teismas nutarė, jog šią nelengvą naštą turėtų perimti Vilniaus teismas. Byla pateko ant teisėjo Ovidijaus Ramanausko stalo. Tačiau byla taip ir nebuvo atversta, nes Generalinė prokuratūra Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT) įteikė kasacinį skundą. Spalio 10 d. LAT paskelbė, kad A.Ūsas gali būti teisiamas ir po mirties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaika Motinai

Vaika Motinai portretas
Kiek ji bus ikaite aferistu seimoj?

jei

jei portretas
stankė būtų normali mylinti motina, niekas ir neabejotų, kad vaikas turi gyventi su ja, bet dabar po tiek vaikui padarytos žalos tik paskutinis niekadėjas gali linkėti mergytei gyventi su motina.

rasa

rasa portretas
Tai mylintys artimieji nesugebėjo Andriui padoraus paminklo pastatyti.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių