Teismo aukiantys smurtautojai įpareigoti gyventi atskirai

Prieš savo sutuoktines smurtavusius kėdainiškį ir anykštėną teismas įpareigojo gyventi atskirai, pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra.

Tokios kardomosios priemonės - įpareigojimai - skiriamos agresyviais išpuoliais ir sunkiais sveikatos sutrikdymais kaltinamiems asmenims nusikaltimų žmogaus gyvybei ir sveikatai baudžiamosiose bylose, kol sulaukiama verdikto ir kaltininkui skiriama įstatymų numatyta bausmė.

„Šiandien įsigaliojantis Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymas suteikia daugiau teisių apsaugoti moteris ir vaikus nuo linkusių smurtauti vyrų ir jų agresyvių išpuolių šeimose, tačiau prokurorai ir iki šiol prašydavo teismo, kad tokiems smurtautojams, kol byla sulaukia verdikto ir kaltininkas įstatymų numatytos bausmės, kartu su kitomis kardomosiomis priemonėmis būtų paskirtas įpareigojimas gyventi skyrium nuo nukentėjusiųjų. Tokia kardomoji priemonė - įpareigojimas gyventi skyrium nuo nukentėjusiųjų skiriama, kad šeimos nariai namuose galėtų jaustis saugiau“, - teigia Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis.

Įpareigojimas gyventi skyrium nuo nukentėjusiųjų šeimos narių buvo paskirta 39 metų kėdainiškiui R.C.

Sutuoktinis, mušęs ir spardęs ant žemės parblokštą sutuoktinę ir jos motiną, kaltinamas sunkiai sutrikdęs artimo šeimos nario sveikatą. Šią bylą dabar nagrinėja Panevėžio apygardos teismas.

Dar vienas smurtavęs sutuoktinis sulaukė tokio paties įpareigojimo kartu su kitomis skirtomis kardomosiomis priemonėmis.

46 metų anykštėnui V.G. teisme teks atsakyti už neteisėtą laisvės atėmimą.

Prokurorams įstatymai suteikia teisę valstybės vardu ginti visas nuo smurto nukentėjusias aukas, už agresyvius išpuolius prieš artimus šeimos narius ir tyčinį sveikatos sutrikdymą yra įstatymų numatyta griežta baudžiamoji atsakomybė.

Už smurtinius nusikaltimus - sunkų sveikatos sutrikdymą - įstatymai numato laisvės atėmimo bausmę iki 12 metų, už nesunkų - iki penkerių metų, už kėsinimąsi nužudyti ar nužudymą - nuo 7 iki 15 metų, už žmonos ar kito artimo šeimos nario nužudymą sunkinančiomis aplinkybėmis - nuo 8 iki 20 metų arba net iki gyvos galvos.


Šiame straipsnyje: smurtasšeima

NAUJAUSI KOMENTARAI

rj

rj portretas
gal daugiau ira AUKIANCIU teismo ar dar ko nors?????????????????????

pagaliau

pagaliau portretas
smurtautojai sulauks atpildo, kiek per vėlai, bet nors tiek

svarbiausia

svarbiausia portretas
jau padaryta - priimtas įstatymas, o kur gyvens tie smurtautojai neturi niekam rūpėti, tegu gyvena taip, kaip bėgdavusios iš namų su vaikais jų žmonos. Nieku gyvu negalima rodyti susirūpinimo, kur įsikurs tie žvėrys, tai jų pačių reikalas. Dabar moterų ir vaikų būklė pagerės, ypač kaimuose.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių