Teismas pratęsė Alytaus mero Č.Daugėlos suėmimą 15 parų

Kauno apylinkės teismas leido Česlovo Daugėlos suėmimo sankciją pratęsti 15 parų, nors prokurorai prašė mėnesio.

Pasak prokuroro Aivaro Alimo, toks sankcijos pratęsimas tenkina prokuratūrą. „Prokuratūros pozicija yra tokia, kad šioje ikiteisminio tyrimo stadijoje tokia kardomoji priemonė yra būtina“, - aiškino A.Alimas.

„Yra didelė tikimybė, kad įtariamasis gali daryti naujas veikas ir poveikį proceso dalyviams“, - motyvavo prokuroras. Prokuroras patvirtino, kad kol kas ne visi procesiniai veiksmai šioje byloje padaryti.

Pats Č.Daugėla suėmimo sankcijos svarstyme nedalyvavo.

Buvusio mero advokatas Jonas Kairevičius teismo nutartį dėl suėmimo sankcijos vertino procesiškai. „Pasitarsiu su suimtuoju, savo ginamuoju ir nuspręsime, ar apskųsti nutartį ar ne“, - kalbėjo advokatas.

Suėmimo sankcijos išvakarėse Kauno apygardos teismas atmetė gynėjo skundą dėl pirmojo suėmimo 15 parų.

„Galima sakyti, kad formaliai neracionalu skųsti šį suėmimo sankcijos pratęsimą. Tačiau manau, kad yra proceso spraga. Tokiu atveju skundus turėtų nagrinėti skubos tvarka. Jeigu suimtas 15 parų, o apskundimo terminas 20 parų, tai skundas gali būti išnagrinėtas jau pasibaigus suėmimo terminui“, - svarstė advokatas.

Specialiųjų tyrimų tarnyba Alytaus miesto merą sulaikė spalio 6-ąją, atlikdama ikiteisminį tyrimą dėl galimų nusikaltimų, susijusių su Alytaus miesto stadiono Birutės gatvėje, futbolo aikštės su lengvosios atletikos sektoriais rekonstrukcijos statybos darbų projektavimu, viešaisiais pirkimais ir šių darbų atlikimu. Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl daugiau nei 500 tūkst. litų svetimo turto iššvaistymo.

Be Č.Daugėlos, buvo sulaikyti Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Giedrius Čereškevičius, savivaldybės Statybų skyriaus vedėjas Sigitas Stumbras, Statybų skyriaus vyriausioji specialistė Jūratė Sadauskienė ir bendrovės "Kortas" direktoriaus pavaduotojas Eimutis Biekša.

Šie keturi įtariamieji buvo apklausti ir paleisti į laisvę. Prokuroras visiems jiems skyrė rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Ketvirtadienį Kauno apygardos teismas skelbs nutartį dėl Č.Daugėlos nušalinimo nuo mero pareigų. Įtariamojo advokatas tvirtino, kad ir suėmimas ir nušalinimas nuo pareigų perteklinės priemonės. Esą suimtas Č.Daugėta ir taip negali atlikti mero pareigų. 


Šiame straipsnyje: Česlovas Daugėla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių