Teismas: pareigūnai privalo saugoti D.Kedžio dukrą

Vilniaus apygardos administracinis teismas nutarė, kad Drąsiaus Kedžio dukros apsauga panaikinta neteisėtai, policijos pareigūnai privalo ją saugoti globėjos Neringos Venckienės namuose.

D.Kedžio dukrai apsauga buvo skirta iškart po spalio 5-osios žmogžudysčių Kaune, Kriminalinės policijos biuro pareigūnai mergaitę saugojo iki pat jos tėčio mirties. Paskui apsauga buvo atšaukta esą išnykus grėsmei.

N.Venckienė apskundė tokį policijos generalinio komisaro ir generalinio prokuroro sprendimą. Birželio 13-ąją paslaptingomis aplinkybėmis Alytaus rajone žuvus vieninteliam pedofilijos bylos įtariamajam Andriui Ūsui, Kriminalinės policijos biuras pranešė, kad nuspręsta atnaujinti apsaugą mergaitei, tačiau N.Venckienei atsisakius įsileisti pareigūnus į savo namus ir pareiškus, kad jie saugoti turi tik iš išorės, sprendimas vėl buvo pakeistas.

Pareigūnai sako, kad apsauga atšaukta dėl to, kad išnyko įstatymo nustatytos apsaugos sąlygos.

Trečiadienį uždarame teismo posėdyje dalyvavę Generalinės prokuratūros ir Policijos departamento atstovai tvirtino, kad grėsmės išnyko, todėl mergaitei apsauga esą nebereikalinga.

Anot mergaitės globėjos N.Venckienės, jos brolis D.Kedys buvo nužudytas, o grėsmės mergaitei neišnyko, todėl mergaitės apsauga turi būti tęsiama. Kauno apygardos teisėja prašo policijos saugoti D.Kedžio dukrą ne jos namuose, o už namo tvoros.

Prokuratūros atstovai ketina skųsti Vilniaus apygardos teismo nutartį dėl mergaitės apsaugos. Ar atnaujinti mergaitės apsaugą, ar skųsti teismo nutartį dar spręs ir apsaugą organizuojantis Policijos departamentas.

"Net nesitikėjau tokio sprendimo. Galvojau, kadmano skundas bus atmestas", - portalui 1diena.lt sakė mergaitės globėja N.Venckienė.

Kad šis skundas bus patenkintas, netikėjo ir penktadienio rytą į Generalinę prokuratūrą susipažinti su sūnaus mirties aplinkybėms nustatyti vykdomo ikiteisminio tyrimo medžiaga atvykusi Laimutė Kedienė. "Mes jau nebetikime, kad mergaitei gali būti skirta apsauga", - sakė ji.

Išgirdusi, kad teismo nutartis palanki jai, N.Venckienė neslėpė pasitenkinimo. "Mes esame teisūs, nes pasak prokurorų, mergaitę saugojo nuo jos pačios tėčio", - kalbėjo ji.


Šiame straipsnyje: Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių