Teismas N.Venckienei skyrė griežtą papeikimą

Iš naujo išnagrinėjęs Kauno apygardos teismo teisėjai Neringai Venckienei dar pernai iškeltą drausmės bylą, penktadienį Teisėjų garbės teismas teismas jai skyrė griežtą papeikimą.

Anksčiau už padarytus nusižengimus Teisėjų garbės teismas pasiūlė Prezidentei Daliai Grybauskaitei atleisti N.Venckienę iš darbo, tačiau šiai atsisakius tai padaryti, drausmės byla buvo nagrinėjama iš naujo.

Drausmės bylą išnagrinėjęs Teismas nusprendė, kad savo viešais pasisakymais N.Venckienė šiurkščiai pažeidė teisėjų etiką. Tas pats buvo konstatuota ir šių metų balandžio 18 d. šią drausmės bylą nagrinėjant pirmą kartą.

Bausmė teisėjai skirta išnagrinėjus Laimutės Stankūnaitės ir Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėjo Vytauto Krikščiūno skundus.

L.Stankūnaitė teisėją skundė dėl publikacijos „Kauno dienoje“ ir joje pasakytų žodžių: „Labai gaila, kad per išgamas, iškrypėlius teko palaidoti brolį, tačiau aš tikiu likimu ir tikiu, kad viskas sugrįš gyvenime. Sugrįš ir jiems kada nors“.

V.Krikščiūnas piktinosi pernai, lapkričio 17 d., po teismo posėdžio žurnalistams ištartais teisėjos žodžiais: „Čia ne pabaiga. Aš netylėsiu ir tuo niekas nesibaigs, jūs pamatysite, praeis du, trys, penki metai ir viskas išlįs. Tegul jie negalvoja, kad jie čia dabar užgesino viską, būdami korumpuoti, kyšininkai ir iškrypėlių klaną dengdami, čia taip nebus“.

Netylėjo tada ir jos mama Laimutė Kedienė. „Čia nė vieno teisėjo nėra, čia trys banditai atėjo ir paskaitė nutartį“, - piktinosi Drąsiaus Kedžio mama.

Šiuos moterų žodžius taip vadinamosios pedofilijos bylos nagrinėjimui pirmininkavęs V.Krikščiūnas įvertino kaip teismo įžeidimą ir lapkričio 22 d. kreipėsi į Teisėjų tarybą.

Teisėjų taryba nusprendė V.Krikščiūno skundą perduoti Generalinei prokuratūrai, ši pradėjo ikiteisminį tyrimą L.Kedienės atžvilgiu. Šią bylą nagrinėja Utenos rajono apylinkės teismas.

Ikiteisminį tyrimą planuota pradėti ir dėl N.Venckienės ištartų žodžių, tačiau prokuratūra nesikreipė į Seimą dėl Kauno apygardos teismo teisėjos imuniteto panaikinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
Tas grieztas papeikimas Venckienei toks ,,svarbus" kaip lavonui kompresas.

as

as portretas
stiprybes p.N.Venckienei,jos tikrai prireiks,labai gaila,kad Lietuvoje karaliauja pedofilai,o teismai juos palaiko,kokia pas mus teisine valstybe,geda

darius

darius portretas
Neringa nebekvailiokit, nes kuo toliau, tuo bus blogiau, atiduokit mamai vaik1 ir viskas susitvarkis.
VISI KOMENTARAI 136

Galerijos

Daugiau straipsnių