Teismas nusprendė: lenktynininkas S.Brundza negalės vairuoti pusę metų

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį atmetė žinomo lenktynininko milijonieriaus Stasio Brundzos skundą dėl nutarimo administracinėje byloje, kurioje už pabėgimą iš avarijos vietos pusmečiui neteko teisės vairuoti.

Pernai gruodžio 14 dieną tokią bausmę skyrė tuometinis Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas. Jį dabar galioti paliki ir apygardos teismas. Po šios nutarties procesas administracinėje byloje baigtas.

Teismas pripažino, kad 2011 metų gegužės 31 dieną Lukiškių skersgatvyje, netoli Lukiškių kalėjimo Vilniuje, vairuodamas automobilį „Land Rover“, ir, pravažiuodamas stovintį automobilį „Volkswagen Golf“, nepaliko tarpo iš šono ir pastarąjį kliudė bei apgadino. S. Brundza iš eismo įvykio pasišalino.

Be teisės vairuoti atėmimo S.Brundzai taip pat skirta 3,5 tūst. litų bauda. Apgadintas automobilis priklauso Laisvės atėmimo vietų ligoninėje dirbančiam prižiūrėtojui.

Lenktynininkas anksčiau teigė, kad stovėjusio automobilio jis neapgadino, nesimatė jokių įlenkimų, jam net nekilo minčių ieškoti automobilio savininko.

Pažeidėjui skirta mažesnis nei numato įstatymas teisės vairuoti atėmimo terminas. Teismas atsižvelgė į tai, kad viso apgadinto automobilio vertė - tik 2 tūkst. litų. Padaryti sugadinimai nežymūs ir iš esmės neturi įtakos transporto priemonės prekinei išvaizdai, o jų remontas nors palyginti nebrangus, bet ekonomiškai netikslingas.

Pasak teismo, nenustatyta, kad S. Brundza pasišalino iš įvykio vietos siekdamas išvengti atsakomybės už vairavimą transporto priemonės esant neblaiviam ar siekdamas išvengti atsakomybės už kitą sunkų teisės pažeidimą.

„Įvertinus šias aplinkybes visumoje, įstatyme numatytas teisės atėmimo minimalus terminas 3 metai, akivaizdžiai neatitiko protingumo kriterijų ir buvo sutrumpintas“, - mano teismas.

Teismas atmetė specialisto S.Mitunevičiaus išvadą, kuria savo nekaltumą grindė S. Brundza, kaip pagrįsta ne tyrimais bei specialiomis žiniomis, o tik prielaidom ir įsivaizdavimais, ką teisme ne kartą pabrėžė ir pats specialistas.

65 metų S. Brundza pernai rudenį dalyvavo rinkimuose į Seimą „Drąsos kelio“ sąraše, tačiau į parlamentą išrinktas nebuvo.

Sovietmečiu lenktynininkas bent dešimt kartų tapo Sovietų Sąjungos automobilių ralio lenktynių čempionu, taip pat buvo daugelio kitų tarptautinių ralio lenktynių laimėtoju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
va,dar vienas "lygesnis" uz runkelius
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių