Teismas nubaudė kratą trukdžiusį atlikti direktoriaus pavaduotoją

Teismas 7,8 tūkst. litų pinigine bauda nubaudė automobilių prekyba besiverčiančios bendrovės direktoriaus pavaduotoją, kuris per kratą atsisakė atiduoti pareigūnui nešiojamą kompiuterį ir sudavė jam.

32 metų uteniškis V.D. taip pat turės atlyginti nusikalstama veika padarytą neturtinę žalą – 1 tūkst. litų, pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra.

Teismas, patvirtinęs prokurorų pateiktą kaltinimą dėl trukdymo ikiteisminio tyrimo pareigūno veiklai panaudojant fizinį smurtą, nustatė, kad nusikalstama veika padaryta, kai Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Panevėžio apygardos valdybos Nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus vyriausiasis tyrėjas į Utenoje registruotą automobilių prekyba užsiimančią bendrovę atvyko daryti kratos, įtarus apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą.

Bendrovės direktoriaus pavaduotojas V.D. pasipriešino teisėtiems pareigūno reikalavimams, atsisakė atiduoti kompiuterį ir sudavė smūgį ranka stumdamas tyrėją iš patalpos į lauką.

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikiusi Panevėžio apygardos prokuratūros Utenos apylinkės prokurorė Aušra Gylytė teigia, kad buvo atliekama krata, kurios teisėtumą įstatymo nustatyta tvarka buvo patvirtinęs ikiteisminio tyrimo teisėjas.

Kaltinamasis, atsisakęs vykdyti ikiteisminio tyrimo tyrėjo teisėtą reikalavimą pateikti daiktą, galintį turėti reikšmės nusikalstamai veikai tirti ir nagrinėti – atiduoti nešiojamąjį kompiuterį ir panaudojęs fizinį smurtą prieš pareigūną, padarė nusikaltimą, numatytą Baudžiamojo kodekso straipsnyje dėl trukdymo teisėjo, prokuroro, ikiteisminio tyrimo pareigūno, advokato ar antstolio veiklai ir pagrįstai sulaukė baudžiamosios atsakomybės.

Partrenkęs pareigūną ant automobilio dangčio ir paslėpęs kompiuterį automobilio bagažinėje, direktoriaus pavaduotojas ketino pasprukti, bet išvažiuoti iš teritorijos sutrukdė tyrėjas. Tuomet pavaduotojas nusviedė automobilio raktelius kitam asmeniui, kuris išvežė kompiuterį ir paslėpė.

Tyrėjas pakvietė į pagalbą policijos pareigūnus, vėliau atvyko kolegos iš Panevėžio – krata ir kiti numatyti ikiteisminio tyrimo veiksmai buvo atlikti.

Už trukdymą teisėjo, prokuroro, ikiteisminio tyrimo pareigūno, advokato ar antstolio veiklai baudžiama viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu arba laisvės atėmimu iki dvejų metų, panaudojus smurtą ar kitokią prievartą – laisvės atėmimu iki ketverių metų.


Šiame straipsnyje: teismaskratabauda

NAUJAUSI KOMENTARAI

vuda

vuda portretas
neverta gyventi taupyti dirbti nes viena diena isverz teisesauga su didelias norais ir galiom tu lietuvoj esi niekas kai paskaitai anstolis jai turi turto didziausia valdzia jei ne tai neidomus rimtu bylu nesprendzia tik pasipriesinimas pareigunams bausti bausti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių