Teismas nepradėjo nagrinėti skundo dėl Kauno pedofilijos bylos

Panevėžio apygardos teismas penktadienį nepradėjo nagrinėti prokurorų skundo dėl Panevėžio apylinkės teismo sprendimo grąžinti prokuratūrai papildyti vadinamąją Kauno pedofilijos bylą.

Panevėžio apygardos teismas atsižvelgė į kaltinamojo Andriaus Ūso prašymą leisti jam pasinaudoti priklausančiomis procesinėmis teisėmis, tai yra galimai apskųsti Panevėžio miesto apylinkės teismo kovo 26 dienos nutartį dėl bylos grąžinimo. Byloje padaryta pertrauka iki balandžio 26 dienos.

Panevėžio miesto apylinkės teismas vadinamąją Kauno pedofilijos bylą grąžino prokuratūrai, nurodydamas papildyti tyrimą.

Vilniaus apygardos prokuratūrai baudžiamoji byla perduota nustačius, jog pažeista ikiteisminio tyrimo pabaigos procedūra - prokurorai bylą perdavė teismui neužbaigę prokurorų nutarimų apskundimo procedūros.

Įtarimai mažametės tvirkinimu byloje pateikti A.Ūsui, kuris vienu metu yra dirbęs tuometinio Seimo pirmininko Viktoro Muntiano visuomeniniu padėjėju.

Įtariama, kad su pedofilijos skandalu Kaune yra susijusios dviejų žmonių žmogžudystės, kuriomis įtariamas viešai apie savo dukros seksualinį išnaudojimą paskelbęs kaunietis Drąsius Kedys. Šiuo metu ieškomas vyras įtariamas nužudęs Kauno teisėją Joną Furmanavičių ir dukros motinos seserį Violetą Naruševičienę.


Šiame straipsnyje: Ūsas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių