Teismas neleido L.Stankūnaitei ilgiau matytis su dukterimi

Dviguba žmogžudyste įtariamo Drąsiaus Kedžio buvusi sugyventinei Laimutei Stankūnaitei neleista ilgiau matytis su dukterimi. Vietą jos ir mergaitės susitikimams parinks Kriminalinės policijos biuro pareigūnai.

Taip antradienį nusprendė Vilniaus apygardos teismas, išnagrinėjęs du L.Stankūnaitės atskiruosius skundus. Pirmuoju ji prašė panaikinti šių metų liepos 8 d. Kauno apylinkės teismo nutartį sustabdyti D.Kedžio inicijuotą bylą dėl L.Stankūnaitės teisių į vaiką apribojimo, antruoju - pakeisti bendravimo su dukra tvarką.

Policijos jau daugiau nei du mėnesius ieiškomas D.Kedys apriboti L.Stankūnaitės teises į dukrą teismo paprašė kilus įtarimams, kad motina pardavinėjo savo dukrą pedofilams. Šią civilinę bylą Kauno apylinkės teismas yra sustabdęs iki bus baigtas ikiteisminis tyrimas pedofilijos byloje.

Vilniaus apygardos teismas nustatė, kad šis sprendimas yra teisingas, todėl paliko jį nepakeistą.

Nepatenkino teismas ir L.Stankūnaitės prašymo matyti dukrą dažniau. Kaip ir anksčiau, ji su ja galės matytis tik pirmadieniais ir ketvirtadieniais nuo 9 iki 11 val. Šiuos susitikimus stebės Kauno vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai, o kadangi tiek L.Stankūnaitė, tiek jos dukra yra saugomos, saugią vietą susitikimams parinks Kriminalinės policijos biuro pareigūnai.

Kaip jau rašėme, L.Stankūnaitė yra pati atsisakiusi susitikimų su dukra iki nebus paskelbta ši Vilniaus apyagrdos teismo nutartis. Pati L.Stankūnaitė aiškino, jog jai dviejų valandų pasimatymų su dukra neužtenka, todėl, kad vaikas nebūtų traumuojamas, jų visiškai atsisakė.

Vilniaus apygardos teismui lapkričio 25 d. L.Stankūnaitė buvo įteikusi raštą, kuriame prašė apriboti teises į vaiką D.Kedžiui, taip pat nuo globos nušalinti dabartinę globėją Neringą Venckienę bei panaikinti teismo jai, mergaitės motinai, skirtus laikinus apribojimus į dukrą.

L.Stankūnaitės prašymas neatitiko procesinių dokumentų reikalavimų, todėl jau kitą dieną buvo priimta nutartis prašymo nepriimti. Jis buvo grąžintas atgal L.Stankūnaitei.

 


Šiame straipsnyje: KedysStankūnaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių