Teismas: leidimas ginklui negali būti naikinamas dėl neatsargumo

Leidimas nešiotis ginklą negali būti naikinamas dėl bet kokių neatsargių nusikaltimų, penktadienį paskelbė Konstitucinis Teismas.

Nutarime pabrėžta, kad leidimų panaikinimo siejimas su bet kokiais neatsargiais nusikaltimais „neproporcingas siekiamam tikslui užtikrinti visuomenės saugumą ir viešąją tvarką, apsaugoti nuo grėsmės patį ginklų ir šaudmenų turintį asmenį“, rašoma teismo pranešime spaudai.

Įstatymas numato, kad nepriekaištingos reputacijos asmeniu nėra laikomas asmuo, kuris per pastaruosius trejus metus dėl padaryto nusikaltimo teismo sprendimu buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės dėl to, kad susitaikė su nukentėjusiuoju. Tokiam asmeniui pagal įstatymą panaikinami leidimai nešiotis ir laikyti B, C kategorijų ginklus ir šaudmenis.

„Ši sąlyga nustatyta nediferencijuojant neatsargių nusikaltimų, kuriuos padaręs asmuo, nustatytąja tvarka atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės, nelaikomas nepriekaištingos reputacijos asmeniu, nors pagal Baudžiamąjį kodeksą neatsargūs nusikaltimai skiriasi pavojingumu“, - nurodo Konstitucinis Teismas.

Vilniaus apygardos administracinis teismas nagrinėjo administracinę bylą dėl sprendimo, kuriuo panaikintas asmeniui išduotas leidimas nešiotis ginklus, teisėtumo. Skundžiamu sprendimu leidimas buvo panaikintas dėl to, kad pareiškėjas administracinėje byloje buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės dėl nusikaltimo padarymo, nes susitaikė su nukentėjusiuoju.


Šiame straipsnyje: teismasginklaiginklas

NAUJAUSI KOMENTARAI

pilietis

pilietis portretas
Durniu laivas .

www

www portretas
ne tik durniu bet ir debilu ......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių