Teismas išteisino areštantų išnaudojimu kaltintą policijos vadovą

Kauno apygardos teismas penktadienį išteisino areštantu išnaudojimu kaltintą Šakių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus viršininką Beną Kriščiūną ir tame pat skyriuje Operatyvaus valdymo poskyryje specialistu dirbusį Edvardą Pratusevičių.

Abu kaltinamieji dėl piktnaudžiavimo tarnyba išteisinti, pranešė teismas.

B.Kriščiūnas teistas, kad būdamas valstybės tarnautoju, siekdamas turtinės naudos – nesamdyti darbininkų, neteisėtai 2011-ųjų spalio 11-ąją nurodė E.Pratusevičiui sudaryti sąlygas areštinėje laikomus asmenis, atliekančius administracinį areštą, neteisėtai panaudoti įvairiems fiziniams darbams savo privačioje valdoje.

E.Pratusevičius kaltintas, kad siekdamas asmeninės naudos - įsiteikti B.Kriščiūnui piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi, viršijo jam suteiktus įgaliojimus ir 2011-ųjų spalio 11-ąją neteisėtai iš Šakių areštinės išvedė administracinį areštą atliekančius L.L. ir Z.M. Vyrai buvo nuvežti į B.Kriščiūno sodybą ir ten iki 16 val. nešiojo į garažą smėlį.

Teismas konstatavo, kad pareigūnams pateikti kaltinimai, kurie grįsti liudytojų parodymais ir rašytiniais įrodymais, nepasitvirtino. Kaltinamieji kaltės nepripažino, o teismas nenustatė pakankamai įrodymų jų kaltei pagrįsti - bylos medžiagoje nėra neginčijamų duomenų, kad kaltinime nurodytas inkriminuojamas veikas kaltinamieji padarė.

Teismas tvirtina, kad byloje kilus abejonėms, jos vertintinos kaltinamojo naudai. Kadangi duomenų, kurie surinkti byloje ir ištirti teismo posėdyje, nepakako kaltinimui pagrįsti, teismas sprendė, kad negalima daryti išvados, jog B.Kriščiūnas ir E.Pratusevičius piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, ir juos išteisino. Taip pat teismas panaikino B.Kriščiūno nušalinimą nuo pareigų.

E.Pratusevičius policijoje nebedirba, jis išėjo į pensiją.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aš manau kad

aš manau kad portretas
Na sistema, suprantate visada policiją gins. Čia Lietuva, čia demokratija, ar ne?

dd

dd portretas
siemet dar neskaiciau straipsio ,kad kaskur butu kalta policija.

p

p portretas
Tegyvuoja pats teisingiausias teismas pasaulyje!!!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių