Teismas atsisakė stabdyti TV3 transliacijas ir nerodyti „Akistatos"

Vilniaus apygardos teismas nutartimi trečiadienį atsisakė tenkinti nušauto Kauno teisėjo Jono Furmanavičiaus motinos Anelės Furmanavičienės prašymą savaitei uždrausti TV3 televizijos transliacijas ir pusmetį nerodyti laidos „Akistata“.

Teismas įpareigojo paneigti žinias, kad J.Furmanavičius esą buvo nusikaltėlis ir pedofilas, tačiau nei televizijos, nei laidos transliacijų nestabdo, nes mano, kad tai neadekvatu padarytam pažeidimui.

A.Furmanavičienei teismas priteisė 10 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimo, nors moteris prašė 100 tūkst. litų.

Moteris laidą kaltino garbės ir orumo įžeidimu bei prašė priteisti jai iš televiziją valdančios bendrovės „Tele-3“ bei ''Akistatą" rengiančios ''TV pro Media“ 100 tūkst. ir vieną litą.

Vilniaus apygardos teismo nutartis byloje dėl garbės ir orumo gynimo bei neturtinės žalos priteisimo dar gali būti skundžiama aukštesnės instancijos teismui.

Ieškovei A.Furmanavičienei atstovaujantis advokatas Nerijus Stukas yra sakęs, kad ieškinys dėl televizijos kanalo ir jo transliuojamų laidų laikino sustabdymo grindžiamas Visuomenės informavimo įstatymu.

Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisija televiziją TV3 yra priskyrusi profesinės etikos nesilaikančių viešosios informacijos rengėjų kategorijai.

Toks sprendimas priimtas atsižvelgus į tai, kad televizijos laidos ne kartą pažeidė profesinės etikos kodeksą. Anksčiau šiemet pažeidusiomis kodeksą pripažintos laidos „Akistata“, „Paskutinė instancija“ ir „Kodėl?“.

Lapkričio 2 dieną Vilniaus apygardos administracinis teismas paskelbė, kad Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisija pagrįstai pripažino TV3  televiziją nesilaikančia profesinės etikos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pravieniskiu TV

pravieniskiu TV portretas
gerai padare, kad bauda dave...

viesint ir bausti pedofilus

viesint ir bausti pedofilus portretas
uz teisybe pas mus zudo ir baudzia piniginem baudomis.reziume: supista skatiko neverta valdzia

linkiu kristupai tau

linkiu kristupai tau  portretas
uzsirauti amnt to0kios seimynele --tada ir velnia uz trwetena pripazinsi -nedyuok dieve
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių