Teismas atmetė N.Venckienės skundus (dar papildyta)

Trečiadienį Kėdainių rajono apylinkės teismas atmetė visus Drąsiaus Kedžio dukters globėjos prašymus, su kuo turės gyventi mergaitė paaiškės gruodžio viduryje.

Dėl užimtumo darbe valandą į posėdį vėlavo atvykti mergaitės globėja Neringa Venckienei, o ir atvykus jai, posėdis užtruko vos kelias minutes.

N.Venckienė paprašė nuo bylos nagrinėjimo nušalinti bylą nagrinėjantį Kėdainių rajono apylinkės teismo pirmininką Vitalijų Kondratjevą.

N.Venckienės motyvas – teisėjas V.Kondratjevas yra pernai spalio 5 d. nužudyto Kauno apygardos teismo teisėjo Jono Furmanavičiaus draugo, teisėjo Gintauto Koriagino draugas.

V.Kondratjevas kartu su G.Koriaginu buvo kurso draugai, tais pačiais metais abu tapo teisėjais. G.Koriaginas kilus skandalui atsisakė nagrinėti bylas vienoje kolegijoje su N.Venckiene.

Šį klausimą sprendė teisėja Ramyna Šidlauskienė, tačiau mergaitės globėjos prašymą atmetė kaip nepagįsta.

V.Kondratjevas bylos nagrinėjimą galėjo tęsti.

Atmetus vieną prašymą, N.Venckienė pateikė kitą. Ji paprašė sustabdyti bylą kol nepaaiškės rezultatai kitose trijose su šiuo skandalu susijusiose bylose – pedofilijos, teisių į vaiką L.Stankūnaitei apribojimo ir jos galimai daryto poveikio dukrai.

 „Pedofilijos byla dar neišnagrinėta, byla dėl L.Stankūnatės motinystės teisių apribojimo sustabdyta iki nebus priimtas sprendimas Andriaus Ūso byloje, taip pat esame apskundę prokurorų nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą L.Stankūnaitei dėl poveikio dukrai darymo. Kaip galima spręsti su kuo turi gyventi mergaitė, jei dar neaiškūs sprendimai net trijose bylose“, - portalui 1diena.lt yra sakiusi N.Venckienė.

Mergaitės globėja taip pat teigia, kad teismas turėtų atsižvelgti ir į šešiametės pageidavimus. Net du kartus apklausiama dalyvaujant tik psichologams ir vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojams, į klausimą su kuo ji pati norėtų gyventi, mergaitė aiškiai atsakė, kad su savo teta Neringa. „Aš tuo metu prie jos nestovėjau ir jai jokios įtakos daryti negalėjau. Taip, kad gali niekas nekaltinti, kad mergaitė yra įtakojama“, - teigia jos globėja.

Pasak N.Venckienės, jei L.Stankūnaitei dar nepareikšti įtarimai, nereiškia, kad ji tinkamai atliko savo kaip motinos pareigas. „Gal man kas nors atsakys, kaip pas pavyzdingą motiną atsidūrė A.Ūsas ir kodėl mergaitė aiškina, kad ji buvo tvirkinama jos namuose. Taip parašyta ir kaltinamojoje išvadoje“, - sakė N.Venckienė.

Teisėjas V.Kondratjevas žada, jog sprendimas su kuo turi gyventi D.Kedžio dukra bus aiškus gruodžio pabaigoje. Kito posėdžio data trečiadienį nebuvo paskirta.

Trečiadienį N.Venckienė įteikė ir prašymą savo vardu (anksčiau tokį patį buvo pateikę jos tėvai Laimutė ir Vytautas Andrius Kedžiai - red.past.) apriboti L.Stankūnaitei teises į dukrą. Šis prašymas liko neišnagrinėtas, ar jį priimti, ar ne teismas apsispręs per 20 dienų.

Šis prašymas bus nagrinėjamas rašytinio proceso tvarka, N.Venckienė sužinos tik teismo nutartį.


Šiame straipsnyje: Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių