Teismas atmetė N.Venckienės 2 mln. litų ieškinį valstybei (papildyta)

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį atmetė teisėjos Neringos Venckienės prašymą priteisti jai 2 mln. litų už patirtą žalą, kuri esą atsirado paviešinus su ja susijusią informaciją.

Teismas paskelbė, kad ieškovė visiškai neįrodė ieškinio pagrindo, todėl ieškinys valstybei atmestas. Šio teismo nutartį dar galima apskųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

N.Venckienė siekė įrodyti, kad Generalinė prokuratūra ir Teisingumo ministerija turi atsakyti dėl jos pačios rašytų nepagarbiai ir įžeidžiančiai įvardintų laikmenų pavadinimų paviešinimo.

Generalinės prokuratūros ir Teisingumo ministerijos atstovai su ieškiniu nesutiko, tvirtindami, kad N.Venckienė neįrodė patyrusi žalą.

Drąsiaus Kedžio sesuo ieškinyje teigė, kad prokuroras po teisėjo Jono Furmanavičiaus ir Laimutės Stankūnaitės sesers Violetos Naruševičienės nužudymo 2009-ųjų spalio 8 dieną teismo paprašė leidimo iš telekomunikacijų bendrovių išreikalauti duomenis apie galimai susijusių su įvykiu asmenų skambučius.

Teisėja Jolanta Vėgelienė davė leidimą patikrinti kelių dešimčių asmenų duomenis. Pasak Generalinės prokuratūros atstovės Deimantės Nikitinienės, spalio 9 dieną, paaiškėjus, kad šiame sąraše buvo ir N.Venckienės pavardė, gauti duomenys iš karto buvo sunaikinti ir informacija niekada nebuvo panaudota.

Be to, ieškinyje teigiama, kad N.Venckienės kaip teisėjos teisės buvo pažeistos, nes Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis 2009-ųjų lapkričio 27 dieną raštu kreipėsi į Kauno apygardos teismo pirmininką Albertą Milinį.

Prokuroras pranešė, kad teisėjos kompiuteryje rasta dokumentų, pavadintų įvairiais nepagarbiais, įžeidžiančiais ir necenzūriniais pavadinimais, dalis jų rašyti D. Kedžio vardu. Po to, pasak teisėjos, informacija apie pavadinimus tapo žinoma viešai.

Pasak Generalinės prokuratūros atstovės, K.Betingis privalėjo pranešti teismo, kuriame dirbo N.Venckienė, vadovui apie jos veiksmus, galimai neatitinkančius etikos reikalavimų.

D.Nikitinienė taip pat tikino, kad su N.Venckienės sutikimu buvo paimtas jos kompiuterio sisteminis blokas.

N.Venckienė kėlė klausimų ir dėl to, kaip informacija apie jos kompiuterio turinį pasiekė tuometinį Lietuvos apeliacinio teismo pirmininką Vytą Milių ir patį teismą.

Teisingumo ministerijos atstovas tvirtino, kad apeliaciniame teisme buvo atliekamas N.Venckienės veiklos patikrinimas ir sprendžiamas vadinamosios pedofilijos bylos teismingumo klausimas.

Ministerijos ir prokuratūros atstovams taip pat užkliuvo ir tai, kad nėra pagrįsta ieškinyje įvardinta suma - esą ji tiesiog pagrįsta tuo, kad pedofilijos byloje kaltintas Andrius Ūsas yra prašęs 1 mln. litų už jo įžeidimą.

Neseniai Teisėjų garbės teismas nusprendė pasiūlyti prezidentei atleisti N.Venckienę iš pareigų, tačiau šalies vadovės nuomone, Teisėjų garbės teismo pasiūlyta sankcija dėl viešų N.Venckienės pasisakymų apie pedofilijos bylą tyrusius teisėjus yra neadekvati teisėjos prasižengimui.


Šiame straipsnyje: Neringa VenckienėKedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Chi

Chi portretas
Ūsofilinis garbės teismas...

Piktas

Piktas portretas
Bet kurio eilinio žmogaus privati informacija yra neprieinama kitiems žmonėms, o Venckienės supuvusios teisėsaugos nuomone galima viešinti, plačiai aptarinėti, dargi neigiamai nuomonei apie ją sudarymo tikslu. O, "puikus" Lietuvoje teisingumas.

piktam

piktam portretas
ten informacija iš teismo kompo,o ne jos asmeninio.jei valdiškame tokie žodeliai,tai tik galima įsivaizduoti,kas naminiame.
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių