Teismas atmetė Lazdynuose siautėjusio prievartautojo skundą

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) antradienį atmetė už seksualinius nusikaltimus, įvykdytus Vilniuje, Lazdynų rajone, nuteisto Artūro Vasilevskio kasacinį skundą.

24 metų vilnietis už seksualinį prievartavimą turi kalėti dvylika su puse metų, galutine ir neskundžiama nutartimi konstatavo LAT.

Nuteistasis LAT buvo apskundęs Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendį, kuriuo buvo sugriežtinta bausmė. Anksčiau Vilniaus apygardos teismas jaunuoliui buvo skyręs devynerius metus kalėjimo.

A.Vasilevskis teigė, kad bausmė jam buvo sugriežtinta nepagrįstai, taip pat nepagrįstai paskirta pirmus ketverius metus praleisti kalėjime. Nuteistasis prašė dar kartą perduoti jo bylą nagrinėjimui apeliacine tvarka.

Balandžio 16 dieną Lietuvos apeliacinis teismas sugriežtino bausmę A.Vasilevskiui, kuris nuteistas dėl šešių mergaičių ir merginų seksualinio prievartavimo. Tada Apeliacinio teismo kolegija sutiko su prokuroro apeliacinio skundo teiginiu, kad skirta galutinė bausmė yra per švelni. Teismas pritarė prokuroro argumentui, kad darydamas vėlesnius nusikaltimus, nuteistasis palaipsniui darėsi vis žiauresnis - siekdamas tenkinti lytinę aistrą ir palaužti nukentėjusiųjų moterų ir merginų valią ėmė naudoti ne tik gąsdinimus ir grasinimus, bet ir peilį.

Todėl, teismo nuomone, prie griežčiausios bausmės yra tikslinga pridėti po didesnę už atskirus nusikaltimus paskirtų bausmių dalį, kuri nustatoma pagal konkretaus nusikaltimo pavojingumą, sunkumą ir padarymo mechanizmą.

A.Vasilevskis, kaip ir anksčiau nuspręsta, turės nukentėjusioms sumokėti apie 115 tūkst. litų.

2010 metų viduryje, gegužės-rugsėjo mėnesiais, tuometinis Vilniaus pedagoginio universiteto studentas A. Vasilevskis seksualiai prievartavo keturias 13-17 metų mergaites ir dvi 19 bei 20 metų merginas. Visi nusikaltimai padaryti Vilniaus mieste: miškeliuose, Pasakų parke Lazdynuose arba automobilyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių