Teisiamųjų suole - pensininkai

Ir garbaus amžiaus žmonės gali tapti žmogžudžiais bei atsidurti teisiamųjų suole. Jų, kaip ir jaunų nusikaltėlių, laukia ilgi įkalinimo metai.

Vakar Klaipėdos apygardos teisme nagrinėta 75 metų palangiškio Pranciškaus Šveikauskio, kaltinamo žmonos nužudymu, byla. Į posėdžių salę sunkiai vaikščiojantis, ligotas vyras atėjo įsitvėręs vaikštynės.

Palangiškiai Zita ir Pranciškus Šveikauskiai kartu pragyveno ilgą laiką. Liudininkų teigimu, jie dažnai  konfliktuodavo. Neretai viskas baigdavosi muštynėmis.
Pernai birželio 1-ąją sutuoktinių konfliktas taip pat peraugo į susistumdymą. Praėjus kelioms dienoms po įvykio, dukra motiną nuvežė ir atliko ekspertizę, kad būtų nustatyti sužalojimai.

Po kiek laiko 72 metų Z.Šveikauskienei pasidarė bloga. Birželio 16-ąją moteris mirė. Ekspertai nustatė, kad jos mirtis smurtinė. P.Šveikauskis tvirtino, jog žmonos nužudyti nesiekė. Pasak vyro, nuo žmonos jam kliūdavo ir pačiam.

Vakar žmogžudyste kaltinamam palangiškiui teismas skyrė medicininę ir psichiatrinę ekspertizę. Norima išsiaiškinti, ar vyras galės atlikti bausmę, ar jis pakaltinamas.
Klaipėdos apygardos teismui perduota byla, kurioje tyčiniu buvusio vyro nužudymu kaltinama 74 metų klaipėdietė. Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroro Aurelijaus Stanislovaičio teigimu, nusikalstamus kaltinamosios veiksmus sukėlė nuolatinis netinkamas buvusio sutuoktinio elgesys. Moteris po skyrybų toliau gyveno viename bute su buvusiu vyru. Ji nuolat buvo užgauliojama ir mušama girto nukentėjusiojo.
Balandžio 29-ąją bute Statybininkų prospekte tarp sutuoktinių kilo konfliktas. Apie vidurdienį 73 metų vyras grįžo namo girtas. Klaipėdietis įžeidinėjo žmoną, kėsinosi ją sumušti.

Neapsikentusi moteris atėmė iš vyro ramentą ir šiam jau gulint lovoje kelis kartus juo užtvojo. Po to pensininkė buvusiam sutuoktiniui kelis kartus sudavė medine lazda. Pastebėjusi, kad vyras nejuda, moteris paskambino dukrai, kuri iškvietė medikus. Šie konstatavo vyro mirtį.

Pasak A.Stanislovaičio, kaltinamoji nuo tyrimo pradžios prisipažino padariusi nusikalstamą veiką, gailėjosi, o nusikaltimo padarymui įtakos turėjo provokuojantis vyro elgesys. Tai jos atsakomybę lengvinančios aplinkybės.
Įstatymas už tyčinį nužudymą numato laisvės atėmimą nuo 7 iki 15 metų.


Šiame straipsnyje: teismasžmogžudyspensininkas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių