Teisiami kvaišalų kontrabandos platintojai

Penki vyriškiai sulaikyti už 3 kg. kvaišalų paltinimą. Keturi iš jų jau nuteisti.

Kauno apygardos prokuratūra pranešė, kad perdavė Kauno apygardos teismui baudžiamąją bylą su kaltinamuoju aktu dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu psichotropinių medžiagų ir kontrabandos į Latvijos Respubliką. 

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 28-erių B. K., gyvenantis Vilniaus rajone, iš anksto susitaręs su bendrininkais G. P., G. Š., D. L. ir D. L. ir pasiskirstęs vaidmenimis disponavo labai dideliu kiekiu psichotropinių medžiagų organizavo jų kontrabandą į Latviją.

 Tyrimo metu atskleista, kad į Latviją buvo nugabenti beveik 3 kg baltos spalvos miltelių, turinčių labai didelį kiekį psichotropinės medžiagos - metamfetamino.

Turimais duomenimis, B. K. su dar vienu bendrininku D. L. paprašė dviejų asmenų nuvairuoti automobilį su paslėptais kvaišalais į Latviją, nuslėpdamas bendrininkų daromą nusikalstamą veiką. Kertant valstybės sieną 2006 m. gruodžio 15-osios naktį, automobilis buvo sulaikytas. B. K. pasislėpus, buvo paskelbta jo paieška, o ikiteisminis tyrimas prokuroro nutarimu atskirtas. Šių metų rugpjūčio mėn. B.K. buvo sulaikytas, jam skirta kardomoji priemonė - suėmimas.

Kitų keturių šios bendrininkų grupės baudžiamąją bylą jau išnagrinėjo  Kauno apygardos teismas - G. Š. nubaustas dvylikos su puse metų, D. L. ir G. P. vienuolikos, o D. L. - penkerių metų laisvės atėmimo bausmėmis. Lietuvos apeliacinis teismas šį pirmadienį atmetė trijų nuteistųjų pateiktus skundus, palikdamas galioti Kauno apygardos teismo jiems paskirtas griežtas bausmes.

„Šie išaiškinti bendrininkų grupės padaryti nusikaltimai, susiję su disponavimu labai dideliu kiekiu kvaišalų ir jų kontrabandos į Latviją, yra reikšmingas policijos ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos, bendradarbiaujant su prokurorais, veiklos rezultatas", - sakė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Vladimir Kakoškin.


Šiame straipsnyje: teismasnarkotikaikvaišalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių