Teisiama mokyklą padegusi paauglė

Trečiadienį Kaune turėjo būti svarstoma baudžiamoji byla, kurioje aštuoniolikmetė kaltinama tris kartus padegusi savo mokyklą ir terorizavusi mokytojus. Tačiau teismas neįvyko, nes neatvyko viena nukentėjusiųjų.

Nuo pirmosios klasės P.Vileišio vidurinę mokyklą lankiusi Greta Simonavičiūtė kaltinama per pusmetį mokyklą padegusi tris kartus. Paskutinis smulkutės merginos išpuolis pats įsimintiniausias. Prieš metus, naujųjų mokslo metų išvakarėse, užsiliepsnojo skirtinguose pastato korpusuose esantys du kabinetai. Gaisro gesinti sulėkė septyni ugniagesių gelbėtojų ekipažai. Jie liepsnas sutramdė per pusvalandį, tačiau per tą laiką ugnis spėjo suniokoti patalpų sienas, plastikinius langus ir didžiąją dalį inventoriaus.

Padegėją išdavė už chuliganizmą ir svetimo turto niokojimą sučiupti paaugliai. Jų parodymai tapo pirmaisiais įkalčiais, rodančiais, kad kartu su paaugliais G.Simonavičiūtė ne tik padeginėjo mokyklą, bet ir vagiliavo bei plėšikavo.
Vakar turėjo prasidėti bylos svarstymas, kurioje mergina taip pat turėjo būti kaltinama mokyklos vadovų terorizavimu ir įžeidinėjimu.

Prieš pustrečių metų G.Simonavičiūtė pradėjo skambinti telefonu vienai mokyklos mokytojų. Vėliau pokštai virto įžeidinėjimais ir grasinimais, o trumposios žinutės ir telefono skambučiai neduodavo ramybės ir mokyklos vadovams. Grasinančios susidoroti žinutės pasiekdavo ne tik mokyklos direktorės pavaduotoją, bet ir jos artimuosius. Tuomet pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl grasinimo nužudyti, tačiau jį teko nutraukti, nes įtariamoji tvirtino nežinanti, kas galėjo pasinaudoti jos telefonu.
Baigusi mokytojų terorizavimą telefonu, G.Simonavičiūtė pradėjo mokyklos padegimus, kuriuos lydėjo ir vagystės.

Mokykla buvusiai auklėtinei pateikė ieškinį dėl 70 tūkst. litų turtinės žalos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių