Tarp dirbinių iš vytelių - 1 kg kokaino

Muitinės pareigūnai Vilniaus muitinės pašto poste atlikdami pašto siuntų muitinį tikrinimą aptiko apie 1 kg kokaino, paslėptą siuntoje iš Kosta Rikos.

Siuntinys buvo aptiktas dar balandžio 1 d. Muitininkai tikrino pašto poste gautas siuntas į pagalbą pasitelkę muitinės kinologų tarnybinį šunį. Būtent jis ir atkreipė pareigūnų dėmesį į vieną siuntą.

Išpakavę ją, muitininkai rado įvairių iš vytelių pintų dirbinių. Kadangi įtartinų daiktų atidarius siuntą nebuvo aptikta, keletą minučių buvo suabejota tarnybinio šuns „kompetencija“, tačiau netikėtai pakėlus tuščią siuntos dėžę, įtarimus sukėlė didesnis nei įprasta tokioms pakuotėms svoris.

Apžiūrėjus kartoninės dėžės sieneles pastebėta, kad kelios iš jų storesnės už kitas. Paaiškėjo, kad jose sumaniai buvo paslėpta apie 1 kg aukštos kokybės kokaino.

Patikrinta siunta buvo adresuota Mažeikiuose gyvenančiam adresatui, kuris ją ir atsiėmė. Siuntos atsiėmimo metu Muitinės kriminalistai sulaikė siuntos gavėją ir dar vieną su juo susijusį asmenį.

Pastarasis yra gerai žinomas Vokietijos ir Švedijos teisėsaugininkams kaip asmuo, susijęs su neteisėta narkotikų apyvarta. Sulaikyti asmenys uždaryti į areštinę. Jiems gresia iki 10 metų laisvės atėmimo bausmė.

Sulaikytų narkotikų vertė daugiau nei 200 tūkst. litų litų.

 

 


Šiame straipsnyje: kokainas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių